Затримання проходять біля Стели, де оголошено збір протестувальників / скріншот з відео

У центрі Мінська в неділю, 11 жовтня, перед початком «Маршу гордості» силовики почали затримувати людей.

Про це повідомляє Tut.by.

Зокрема, на проспекті переможців силовики затримали представників "БелаПАН", "Новага Часу", ТАСС. Їх везуть в Жовтневий РУВС "для перевірки документів".

Відео дня

Біля Стели в центрі міста правоохоронці оглядають рюкзаки, після огляду деяких затримують. Також затримання проходять біля кінотеатру "Москва".

"До чоловіка, який їхав на велосипеді, підбігли омонівці, зіштовхнули його з велосипеда і затримали. Його відвели в мікроавтобус, велосипед віднесли туди ж", - йдеться в повідомленні.

За останніми даними, біля стели "Мінськ місто-герой" затримано близько 50 осіб, передає "Интерфакс". Очевидці повідомляють, що білоруські силовики застосовують газ.

Також в Мінську закриті п'ять станцій метро "Купаловська", "Жовтнева", "Неміга", "площа Перемоги" і "Площа Леніна" і почалися перебої з мобільним інтернетом.

Нагадаємо, раніше очевидці зафіксували на під'їздах до столиці колони військової - і спецтехніки, а в одному з районів були помічені бронемашини з кулеметами.

Примітно, що вчора Олександр Лукашенко зустрівся з членами опозиційної Координаційної ради, яких утримують у СІЗО КДБ. На зустрічі, зокрема, були присутні Віктор та Едуард Бабаріко, юрист, член Координаційної ради Лілія Власова, бізнесмен Юрій Воскресенський, політтехнолог Віталій Шкляров. 

Читайте такожТихановська вперше за чотири місяці поговорила зі своїм затриманим чоловіком (відео)

Ситуація в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.