Російська авіація наблизилась на 50 морських миль до берега Аляски \ REUTERS

Американські військові перехопили шість російських військових літаків біля узбережжя Аляски.

Читайте такожВійськові США виявили російський підводний човен біля берегів АляскиЯк повідомляє «Голос Америки», про інциденти, що сталися вночі з четверга на п'ятницю, заявило Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD).

Зазначається, що американські винищувачі F-22 за підтримки авіації з дозаправки паливом у небі KC-135 перехопили три групи російських патрульних літаків Ту-142, що увійшли в ідентифікаційну зону повітряної оборони Аляски.

Відео дня

У NORAD наголосили, що російська авіація наблизилась на 50 морських миль до берега Аляски і впродовж майже 5 годин перебувала у міжнародному повітряному просторі.

«Наші суперники продовжують розширювати свою військову присутність і випробовують нашу оборону», - заявив командувач аерокосмічної оборони Північної Америки генерал Глен Вангерк.

Перехоплення сталось за кілька годин після того, як американські військові повідомили про появу російської субмарини неподалік Аляски.

У Твіттер-повідомленні Командування Північної Америки наголошується, що військові «пильно спостерігають за субмариною, яка виринула біля Аляски».

«Ми пильно стежимо за суднами, які нас цікавлять, зокрема іноземними військово-морськими суднами, які перебувають у зоні нашої відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Військові США також уточнили, що «не отримували жодних запитів про допомогу у цій зоні від російського морського флоту».

Ситуація навколо Аляски:

  • У п'ятницю командувач російського флоту адмірал Микола Євмєнов повідомив про масштабні навчання ВМФ РФ неподалік Аляски.
  • За повідомлення ЗМІ, до військових навчань у Беринговому морі залучені понад 50 військових кораблів та близько 40 одиниць військової авіації Росії.