Російський Су-27 зіткнувся з американським дроном MQ-9 / фото УНІАН

Зіткнення російського винищувача Су-27 з американським розвідувальним БПЛА MQ-9 Reaper - спланована провокаційна акція росіян. Це було навмисне знищення дрона США.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що у російських військових багатий досвід провокацій без задіяння засобів ураження: "Ще в радянські часи практикувалися провокаційні і небезпечні дії авіації і кораблів стосовно супротивників".

"Су-27, не дорогий Су-35 або Су-34, а саме Су-27 пішов на зближення з БПЛА MQ-9, свідомо ставлячи за мету його знищення за допомогою пошкодження гвинта. Скидання палива перед зближенням було обумовлено зменшенням ризику займання і детонації. Це була спланована акція. Так, генерал Хекер може називати такі дії "небезпечними і непрофесійними", але вони якраз були виконані професійно і навмисно. Американський розвідувальний БПЛА, вартістю з винищувач, був збитий малою, дуже малою ціною. Мета досягнута", - заявив Коваленко.

Експерт прогнозує, що ніякої військової реакції від США на ці дії не буде, оскільки Росія їх завуалювала під НП: "Але ось до чого вони можуть спонукати Вашингтон під час формування наступного пакету військової допомоги Україні - ось у чому питання. Адже без відповіді цей виклик не залишиться".

Російський винищувач Су-27 збив дрон MQ-9 США - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 14 березня російський винищувач Су-27 врізався в безпілотник MQ-9 Reaper ВПС США над Чорним морем.

У Європейському командуванні Збройних сил США повідомили, що перед зіткненням з Су-27 кілька разів скидали паливо.

У Білому домі відреагували на зіткнення російського Су-27 з дроном MQ-9 Reaper, назвавши інцидент з дроном "небезпечним і непрофесійним".