У РФ у військових частинах помирають мобілізовані \ фото REUTERS

У Свердловській області померли двоє мобілізованих, а всього по РФ за три тижні мобілізації - не менше 20 осіб.

Зокрема, у військовій частині "Єланський гарнізон" у Свердловській області 11 жовтня помер мобілізований чоловік 1989 року народження.

Про це виданню It’s My City повідомив депутат Держдуми від Свердловської області Максим Іванов.

Відео дня

Чоловік, ім'я якого не розкривається, ввечері поскаржився на проблеми з серцем. За словами депутата, лікарі чотири рази намагалися запустити серце мобілізованого, але він все одно помер. За цим фактом місцеві слідчі почали перевірку.

Про другого загиблого мобілізованого стало відомо 11 жовтня. У цей день влада міста Снєжинськ в Челябінській області підтвердила 74.ru, що в 32-му військовому містечку в Єкатеринбурзі помер 27-річний Максим Родіонов, мобілізований зі Снєжинська. Журналісти зазначили, що в соцмережах інформація про смерть чоловіка з'явилася 8 жовтня. Слідство також проводить перевірку.

При цьому, депутат Держдуми Максим Іванов заявив, що причиною смерті мобілізованого зі Снєжинська стало передозування наркотиків. 

На початку жовтня стало відомо, що в "Єланському гарнізоні " в Свердловській області один з мобілізованих помер від серцевого нападу, інший вчинив самогубство, а ще один помер від цирозу печінки вже після того, як його відправили додому.

Всього з 21 вересня, коли в Росії почалася мобілізація, за підрахунками видання "Медуза", померли не менше 19 мобілізованих чоловіків. Крім того, в Краснодарі наклав на себе руки репер Іван Петунін, який заявив перед смертю, що пішов на самогубство через новини про мобілізацію.

Мобілізація в РФ

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, які перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу тоді заявив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб. Після оголошення мобілізації з Росії масово почали виїжджати чоловіки призовного віку. Повідомлялося про великі черги на кордоні з Грузією. Також були миттєво розкуплені авіаквитки до Туреччини, Вірменії.

Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що мобілізованим особам в Російській Федерації не вистачає військової форми, спальних місць і вбиралень.

Вас також можуть зацікавити новини: