У неділю в Мінську масово затримували протестувальників / фото REUTERS

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у вихідні дні силовики "звільняють частину Мінська, щоб люди могли, якщо у них є бажання, пройтися". При цьому він вважає, що в країні червоні лінії "поки ніхто не порушував".

Читайте такожПутін на зустрічі з Лукашенком заявивши про готовність надати Білорусі кредит на $1,5 мільярда

Таку заяву Лукашенко зробив 14 вересня на переговорах у Сочі з президентом Росії Володимиром Путіним, передає БЕЛТА.

Відео дня

"Не спрощуюся, але з посмішкою дивлюся на те: у нас в суботу марш жінок і дівчат, а в неділю загальний марш. У звичайні (будні - прим.) дні країна живе звичайним життям. Та й у суботу та неділю. Частину Мінська ми звільняємо для того, щоб люди могли, якщо у них є бажання, пройтися", - розповів Лукашенко.

"Але головне, я це постійно кажу, - не переходити межу. Є червона лінія (вам теж це знайоме і відомо більше, ніж мені, вам довелося ці лінії креслити по Чечні перш за все, коли ви стали ще зовсім молодим президентом). Не дай бог, звичайно, це в Білорусі. Але, тим не менш, є певні червоні лінії, які ніхто не має права переходити. Поки ці червоні лінії ніхто не порушував", - додав Лукашенко.

Зустріч Лукашенка з Путіним в Сочі

  • 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до Сочі, де у нього заплановано зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Переговори Лукашенка і Путіна відбудуться у форматі "сам на сам". Лідери країн розглянуть ряд питань, у тому числі «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Дружба Лукашенка і Путіна на тлі протестів в Білорусі

  • Після початку масштабних протестів в серпні Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • 8 вересня Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією, зазначивши, що в разі «падіння» Білорусі наступною буде Росія.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів