США мають засоби і можливості для фізичного знищення Путіна / фото ua.depositphotos.com

Сполучені Штати Америки мають інструменти та можливості для фізичного усунення президента Російської Федерації Володимира Путіна. Це може статися, якщо Росія піде на застосування тактичної ядерної зброї у війні проти України.

Постійний представник України в ООН у 2015 – 2019 роках, а також посол України в США у 2020 – 2021 роках Володимир Єльченко в ефірі програми "Вердикт з Сергієм Руденком" на телеканалі "Еспресо" наголосив, що американці вже пояснили це Путіну "дуже просто й наочно".

"Можливо вони взяли клаптик паперу й намалювали, що буде з РФ, якщо вони застосують тактичну ядерну зброю. По-перше, буде фізичне знищення Путіна, на це є інструменти й можливості у тих же США. По-друге, миттєве, протягом 20-30 хвилин, знищення Чорноморського флоту РФ. Всіх військових угруповань, які перебувають біля кордонів України. І наступним кроком будуть удари по всіх військових базах й стратегічних об'єктах на території РФ, включно з Москвою і Кремлем", – пояснив дипломат. 

Відео дня

За словами Єльченка, буде застосована виключно конвенційна зброя. 

"Йдеться не про ядерну зброю, а про конвенційну. Тому що, на відміну від російських крилатих ракет "Кинджал", які на нас падають, американські крилаті ракети "Томагавк" та інша зброя більш точні. Вони влучають у ціль з точністю до 15-20 см. Все це було викладено російській стороні. Після цього, всі розмови про ядерну зброю з боку керівництва РФ припинилися", – додав він. 

Війна в Україні: чи застосує РФ ядерну зброю

21 грудня 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про плани продовжити розвивати ядерну тріаду РФ, подаючи це як "гарантію збереження суверенітету" Росії. При цьому диктатор повідомив, що у січні на "бойову службу" вийде фрегат "Адмірал Горшков" з новими гіперзвуковими комплексами "Циркон".

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що якщо Росія побачить на горизонті свою поразку, то вона наважиться завдати ядерного удару. За його словами, в Кремлі мають план дій на випадок "точки неповернення".

Водночас російський політичний аналітик, доктор історичних наук, професор Валерій Соловей висловив думку, що Путін морально та психологічно готовий застосувати ядерну зброю проти України. Однак він вже не впевнений, що його наказ буде виконано.

Вас також можуть зацікавити новини: