За деякими даними, кулю використовували для шпигування / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

У четвер, 9 травня, адміністрація Джо Байдена запровадила додаткові торгівельні обмеження проти 37 китайських компаній. Про це повідомляє Reuters

Серед причин такого кроку американці назвали, зокрема, причетність китайських організацій до інциденту з повітряною кулею, яка пролетіла над Сполученими Штатами минулого року. 

За деякими даними, її використовували для шпигування за військовими об'єктами США. Проліт "‎загадкової"‎ кулі посилив напруженість між Пекіном та Вашингтоном, яка і до цього давала про себе знати. 

Відео дня

В Міністерстві торгівлі США також заявили, що додали до списку деякі підрозділи China Electronics Technology Group – державної компанії КНР, яка спеціалізується на виробництві засобів зв'язку, електроніки та програмного забезпечення військового та спеціального призначення.

Вона нібито намагалась отримати доступ до американських технологій, які можна було б використати для розвитку квантових технологій КНР. Американців особливо турбує ймовірність їх військового застосування. За їхніми словами, така діяльність "має серйозні наслідки для національної безпеки США". 

У посольстві Китаю у Вашингтоні вже назвали нові обмеження "кричущим економічним примусом і знущанням у сфері технологій". Як заявила китайська сторона, Пекін буде рішуче захищати законні права своїх установ та компаній. 

США запроваджують санкції проти Китаю 

У квітні УНІАН писав, що Сполучені Штати хочуть обмежити доступ Пекіну до штучного інтелекту. Таким чином у Білому Домі намагаються уповільнити розвиток у Китаї технологій, які, серед іншого, можна буде використовувати для потреб ОПК.

Також нещодавно повідомлялось, що Вашингтон відкликав ліцензії на постачання напівпровідників Qualcomm та Intel для китайської компанії Huawei. 

Вас також можуть зацікавити новини: