Таліби не проситимуть допомоги у США для боротьби з "Ісламською державою" \ фото REUTERS

Терористичний рух "Талібан" не має наміру співпрацювати з США для "стримування екстремістських угруповань", у тому числі "Ісламської держави" (ІД) в Афганістані.

Про це заявив представник талібів Сухайл Шахін. Цими вихідними, 9-10 жовтня, члени "Талібану" повинні провести переговори з делегацією США в Катарі.

Боротьба з екстремістськими угрупованнями в Афганістані є одним з ключових питань на майбутніх переговорах. "Талібан", однак, поки не планує просити у США допомоги. "Ми можемо впоратися з ІД самостійно", - заявив Шахін, передає kommersant з посиланням на АР.

Відео дня

Читайте такожВ Афганістані на колишніх жінок-суддів полюють ті, кого смороду засудили за вбивства і згвалтування

Теракти в Афганістані, влаштовані ІД

З початку жовтня вже два великих вибухи сталися в афганських мечетях. Так, 3 жовтня біля мечеті Ідгах у столиці Афганістану стався вибух під час церемонії прощання з матір'ю Забіхулли Муджахіда, представника руху "Талібан", який захопив владу в Афганістані. Тоді загинули не менше 12 осіб.

Після цього, 5 жовтня рух "Талібан" заявив, що знищив осередок терористичного угруповання "Ісламська держава" під час рейду, проведеного через кілька годин після вибуху біля мечеті в Кабулі.

8 жовтня в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану стався черговий вибух. Терорист-смертник підірвав бомбу всередині мечеті. Жертвами стали близько 100 осіб.

Відповідальність за обидва вибухи взяла на себе "Ісламська держава".