Огорожу звели в січні \ фото REUTERS

Робітники почали розбирати огорожу, встановлену півроку тому навколо Капітолію. Металевий паркан висотою в 2,4 м був встановлений після того, як в будівлю увірвалися прихильники колишнього президента Дональда Трампа.

Після установки паркану, був обмежений прохід до Капітолію і проїзд по прилеглих дорогах.

Паркан обіцяють розібрати протягом трьох днів. Рішення про відкриття прилеглої до Конгресу території було прийнято поліцією Капітолію після оцінки наявних загроз.

Відео дня

Читайте такожПалата представників США підтримала створення комісії з розслідування штурму Капітолію

Звинувачення в атаці на Капітолій були висунуті більше п'ятистам осібам. За підсумками штурму загинули п'ятеро людей, включаючи співробітника поліції Капітолію. Крім того, два поліцейських, які брали участь у захисті Капітолію від нападників, згодом наклали на себе руки.

Обмеження на відвідування Капітолію, введені для відвідувачів з початком пандемії, залишаються в силі. Раніше відвідати будівлю Конгресу США міг кожен охочий, передає Голос Америки.

Штурм Капітолію: деталі

6 січня у Вашингтоні сотні прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Капітолію у той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії вибірників на виборах президента і віце-президента США.

Після кількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У зв'язку зі штурмом Капітолію було арештовано понад 100 осіб.

Палата представників Конгресу США 13 січня оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Його звинувачують у підбурюванні до заворушень і штурму будівлі Капітолію.