Фото REUTERS

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну було б вигідно, якби країни НАТО відповіли на падіння ракет у Польщі.

Російський диктатор чекає, що буде "відповідь", сказав військовий експерт Олег Жданов. Він вважає правильними заяви НАТО про те, що відповідальність за інцидент несе Російська Федерація, кому б не належали ці ракети.

"Чекає, що вони вдарять по Путіну і Путін скаже: "Ну що ви, давайте дружити. Ми мирні люди, давайте переговори, а то ми вдаримо ядерною зброєю", - сказав він.

На думку експерта, не можна президенту РФ давати привід, щоб "вплутати в бійку" НАТО та зробити війну світовою.

"Якщо НАТО не відповідає силовим шляхом, значить вони Путіна "зробили". І якщо це були його ракети, то це чистий удар "в штангу". М'яч знову на полі Путіна і йому знову потрібно думати, як же зачепити НАТО, щоб воно нарешті йому відповіло", - додав він.

Жданов переконаний, що президент РФ продовжуватиме ескалювати ситуацію, в тому числі в інших країнах.

"Я думаю, що турецьким спецслужбам потрібно пошукати кремлівські вуха, що стирчать за вже другим терактом в Стамбулі. Хтось розгойдує ситуацію і штовхає Ердогана на спецоперацію проти курдів", - додав він.

Також військовий експерт вважає, що зараз країни-члени НАТО можуть передислокувати частину своїх військ на територію Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та країн Балтії, а також посилити їх протиракетними системами.

Падіння ракет у Польщі: що відомо

Як відомо, 15 жовтня на території Польщі, неподалік від кордону з Україною, впали дві ракети. Повідомлялося про загибель двох людей.

Це сталося під час масованої ракетної атаки РФ по українських містах. 

Спочатку в МЗС Польщі заявили про падіння ракети російського виробництва. Пізніше польський президент Анджей Дуда уточнив, що у нього поки немає переконливих доказів того, хто запустив цю ракету.

За даними НАТО, на території Польщі могла впасти ракета української ППО.

У Польщі, США і НАТО відзначили, що відповідальність за це у будь-якому випадку лежить на Російській Федерації.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив, що українські фахівці візьмуть участь у розслідуванні інциденту

Вас також можуть зацікавити новини: