Влада Іспанії хоче повернути кримінальну відповідальність за проституцію / фото ua.depositphotos.com

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес пообіцяв повернути в країні кримінальну відповідальність за проституцію.

Про це він заявив, виступаючи перед прихильниками після триденного з'їзду його "Соціалістичної партії" у Валенсії, пише BBC.

Санчес сказав, що заняття проституцією "поневолює" жінок.

Відео дня

Зазначається, що партія Санчеса обіцяла заборонити проституцію ще в 2019 році під час виборчої кампанії. Тоді вони називали проституцію "одним із найжорстокіших аспектів фемінізації бідності та однією з найгірших форм насильства над жінками".

Однак через два роки після виборів жодного законопроекту внесено не було. Іспанські ЗМІ повідомляють, що перед тим, як соціалісти внесуть проект закону до парламенту, їм доведеться його узгодити зі своїми партнерами по коаліції з лівого флангу "Подемос".

Проституція в Іспанії: що відомо

Проституція в Іспанії була декриміналізована у 1995 році, а в 2016 році ООН оцінила секс-індустрію країни в 3,7 млрд євро.

Одне з опитувань 2009 року засвідчило, що приблизно кожен третій іспанець платив за секс. Однак інший звіт, опублікований того ж року, припускає, що ця цифра може сягати 39%, а в дослідженні ООН 2011 року Іспанія фігурує як третій за величиною центр проституції у світі, після Таїланду і Пуерто-Рико.

Читайте такожВ Іспанії відкрили "Кімнату плачу": яка в неї мета (фоторепортаж)

Зараз в Іспанії не передбачено покарання для тих, хто пропонує платні сексуальні послуги за власним бажанням, якщо це не відбувається у громадських місцях. Однак сутенерство або посередництво між секс-працівницею та клієнтом є незаконним.

Після декриміналізації проституція в Іспанії почала розвиватися. Вважається, що в цій індустрії працюють близько 300 тисяч жінок.

Іспанський журналіст Сезар Хара, який досліджував секс-індустрію, розповів агенції Efe, що "у 95% проституція в Іспанії не є добровільною, люди так чи інакше вимушені займатися нею через соціально-економічні умови, загрози чи інший тиск". Сексуальна експлуатація щоденно приносить 7-8 млн євро в Іспанії, зазначив Хара, назвавши Іспанію другим за величиною ринком проституції в Європі після Німеччини, і "раєм для міжнародної мафії".

"Найгірше те, що деякі молоді люди вважають нормальним платити за те, щоб жінка приносила їм насолоду у такий спосіб, як вони хочуть", - додає журналіст.

Прихильники легалізації проституції в Іспанії стверджують, що вона принесла величезну користь жінкам, які працюють у цій сфері, та зробила їхнє життя безпечнішим.

Однак у 2017 році іспанська поліція виявила 13 тисяч жінок під час рейдів проти торгівлі людьми, заявивши, що принаймні 80% із них піддавалися експлуатації третьою стороною проти своєї волі.

Як повідомляв УНІАН, влада столиці Нідерландів хоче очистити центр міста від проституції й "перезавантажити" туризм. Для цього вікна борделів району червоних ліхтарів у Амстердамі будуть зачинені, а весь "центр еротики" буде перенесений подалі від центру міста.

Вас також можуть зацікавити новини