Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на виборах зможе максимум показати результат в 30%, але у його опонентки Світлани Тіхановської буде переважна більшість.

Читайте такожУ Росії затримання "вагнерівців" в Білорусі назвали провокацією "третіх країн"

Такий прогноз зробив білоруський ресторатор і опозиційний громадський діяч Вадим Прокоп'єв в інтерв'ю на "Апостроф TV".

Відео дня

"Лукашенко за допомогою своєї беззмінною глави ЦВК зробить підроблення. Це буде відрізнятися від інших виборів тим, що у нього взагалі немає рейтингу. За нього проголосує переважна меншість, зовсім мало людей. На попередніх виборах він міг переконати ЦВК і силовиків в тому, що у нього є більшість, приблизно 51% і завдяки цьому відбувався підроблення. На цих виборах його рейтинг якщо не 3%, то 17%. Ну максимум 30%. 7% на виборах проголосує ні за кого. Переважна більшість буде у Тіхановської. Але диктатори не оголошують такий рахунок. Лукашенко міг би оголосити, що він не перемагає в першому і потрібен другий тур. Але він цим маневром не скористається. Диктатори хочуть докази народної любові і цифр їм недостатньо", - розповів Прокоп'єв.

Як повідомляв УНІАН, у Білорусі напередодні виборів відбуваються масові протести проти чинного президента Олександра Лукашенка.

8 серпня в центрі Мінська відбулися жорсткі затримання людей, які демонстрували жест "Вікторія" на підтримку акції автомобілістів.

7 серпня велосипедний пробіг на знак солідарності у Мінську також закінчився масовими затриманнями та побиттям учасників ходи.