Американський посол висунула звинувачення Кремлю щодо України / фото УНІАН

Кремль продовжує зневажати людські життя, завдаючи ракетних ударів по Україні.

Про це посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк заявила у мікроблозі Twitter з нагоди 8-ї річниці збиття літака рейсу MH17 у небі над Донецькою областю.

"8 років тому російська ракета збила літак MH17 над Україною, забравши життя 298 людей. Я вшановую їхню пам’ять, в той час, як російські ракети продовжують падати на Миколаїв, Дніпро та інші українські міста, вбиваючи мирних жителів та демонструючи зневагу Кремля до міжнародного права та людського життя", - заявила Брінк.

Відео дня

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що були на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року Міжнародна слідча група надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

19 червня 2019 року спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони "ДНР", російський генерал Сергій Дубінський (позивний "Похмурий"), який керував "розвідкою "ДНР", Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "головою 2-го відділу ГРУ "ДНР", а також Леонід Харченко (позивний "Кріт"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.

23 червня цього року стало відомо, що Парламентська асамблея Ради Європи визнала РФ винною у збитті малазійського літака рейсу MH17.

Вас також можуть зацікавити новини: