Приблизно 60% дронів-камікадзе не досягають поставлених цілей, заявив Певкур / скріншот

Розв'язана Росією війна проти України диктує нові правила ведення бойових дій, а, отже, і нові тренди в обороні, заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в ефірі місцевого телебачення.

"Український досвід показав, що приблизно 60% дронів-камікадзе не досягають поставлених цілей. Цього року був також проведений тендер на закупівлю засобів боротьби з дронами. Взагалі війна в Україні диктує нові правила ведення війни, а, отже, і нові тренди в обороні, на які Естонія змушена швидко реагувати", - заявив він.

За його словами, оборонні витрати Естонії суттєво зросли у 2023 році, а 2024-й обіцяє ще один суттєвий стрибок:

Відео дня

"Щодо дронів у нас є концепція. Ми вивчаємо, які дрони нам більше підходять, тому що їх два види - для розвідки і ударні. Якщо ж говорити про дрони-камікадзе, то тендери у нас вже укладені".

Також Певкур зазначив, що окремою статтею витрат країни залишиться і в наступному році військова допомога Україні.

Військова допомога Україні - актуальне

Як писав УНІАН, у Білому домі підтвердили раніше поширену в ЗМІ інформацію з Пентагону, що наступний пакет військової допомоги Україні буде останнім до тих пір, поки Конгрес не схвалить нову програму.

Так, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі підтвердив справжність листа до Конгресу від контролера Міністерства оборони Майка МакКорда, який повідомив про повне вичерпання фінансування для України - залишився один пакет.

Вас також можуть зацікавити новини: