Потік озброєнь в Україну "зріс у геометричній прогресії" / фото Генштаб ЗСУ

Сполучені Штати Америки прискорили темпи надання Україні військової допомоги на 30% з початку широкомасштабного вторгнення Росії. І в цьому їм допомагає досвід Холодної війни.

Як повідомляє Defense One, за словами представника 21-го командування оперативного забезпечення армії США, пов'язано це зі збільшенням досвіду, а також з поліпшенням здатності прогнозувати операції. При цьому для швидкого переміщення солдатів і техніки американська армія заново вивчає прийоми часів Холодної війни, додав співрозмовник.

За даними видання, потік озброєнь в Україну "виріс в геометричній прогресії". Всього США вже пообіцяли надати Україні озброєння та обладнання на загальну суму в 38 мільярдів доларів.

Відео дня

Раніше конгресмен Енді Кім заявив, що у Вашингтоні припинили обговорювати питання виділення військової допомоги Україні. Пов'язано це з проблемами з державним боргом в самих США.

Новий пакет допомоги ЗСУ від США - подробиці

Як писав УНІАН, 21 травня президент США Джо Байден на полях саміту G7 в Японії провів зустріч з Главою Української держави Володимиром Зеленським і оголосив про надання Києву нового пакету військової допомоги.

ЗСУ передадуть озброєння та обладнання на загальну суму в 375 мільйонів доларів. І це буде 38 передача військового обладнання із запасів Міноборони для України з серпня 2021 року.

Зокрема, в пакет увійшли: додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських реактивних систем (HIMARS); 155-мм і 105-мм артилерійські постріли; ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW).