Богдан Вечірко / фоп kstp.com

Наразі немає жодної інформації, яка б наводила на думку про те, що водій Богдан Вечірко навмисно в’їхав у натовп протестувальників. Імовірно, ДТП сталась через паніку.

Читайте такожПротести в США: групу журналістів заарештували в прямому ефірі (відео)

Як повідомляє «Голос Америки», таку заяву під час брифінгу зробив Комісар департаменту охорони здоров‘я Міннесоти Джон Геррінгтон.

Відео дня

«Він перевищував швидкість ... він побачив натовп спочатку і запанікував», - заявив Геррінгтон у понеділок. Вечірко сказав, що «побачив, як перед ним впала велосипедистка і він натиснув на гальма .... Немає інформації, яка б наводила на думку, що що це було зроблено навмисно».

Геррінгтон раніше заявляв, що з камер спостереження складалось враження, що вантажівка їхала автострадою через 40 хвилин після того, як там було встановлено обмежувальні бар’єри. Машина об‘їхала обмеження.

Губернатор штату Тім Уолц наголосив, що за наявними доказами, автостраду ще не було заблоковано на час, коли Вечірко їхав. «Більшість натовпу захищало його», - додав Уолц.

Перед інцидентом Вечірко заїхав на заправку, вивантажив бензин та поговорив з власником. Це видно із записів камери спостереження, про які першим повідомило ABC News.

Власник заправки Лонні Маккіртер сказав виданню, що Величко робив добру справу для заправки та громади, адже багато АЗС у регіоні зачинились.

«Не думаю, що він навмисно заїхав на автостраду, щоб поранити людей, - сказав Маккіртер. - Він завжди дуже вважає на безпеку і він справді намагався допомогти нам, бо у нас небагато заправок».

1 червня  повідомлялось, що у Міннеаполісі водій багатотонного бензовозу на великій швидкості в'їхав у натовп демонстрантів. Водієм машини виявився чоловік з українським ім'ям Богдан Вечірко. Його взяли під арешт без права виходу під заставу. 

В результаті інциденту не постраждав ніхто, окрім водія.

Як повідомляв УНІАН, у Міннеаполісі після смерті афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцейським почалися протести. Люди спалили поліцейську ділянку, місцева влада ввела режим надзвичайної ситуації. Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь у затриманні Флойда, заарештований. Протести охопили всю країну. Щонайменше 25 міст ввели комендантську годину.