Урсула фон дер Ляйен озвучила нові санкції проти Росії / фото REUTERS

Євросоюз затвердив санкції проти Росії через розв'язану нею війну в Україні.

Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, Євросоюз закриває повітряний простір для російських, зареєстрованих або підконтрольних Росії літаків.

Відео дня

"Вони не зможуть приземлятися, злітати або пролітати територією ЄС. У тому числі приватні літаки олігархів", - сказала фон дер Ляйен.

false

Також, ЄС заборонить трансляцію кремлівських медіа - державних Russia Today і Sputnik, а також їхніх дочірніх компаній.

"Вони більше не зможуть поширювати свою брехню для виправдання путінської війни. Ми розробляємо інструменти для заборони їхньої токсичної і шкідливої дезінформації в Європі", - підкреслила голова Єврокомісії.

false

До того ж, ЄС вдарить новим пакетом санкцій по іншому агресору в цій війні - режиму Лукашенка. Санкції торкнуться їхніх найбільш важливих секторів.

false

Крім цього глава Єврокомісії повідомила, що ЄС вперше профінансує закупівлю і доставку зброї і техніки в країну, що зазнала нападу.

false

Урсула фон дер Ляєн також повідомила про найближчі санкційні плани ЄС щодо Росії.

"У рамках цього пакету (санкцій) від системи SWIFT будуть виключені важливі російські банки. Ми також заборонимо операції Центрального банку Росії та заморозимо усі його активи, щоб він не фінансував війну Путіна, ми націлимося на активи російських олігархів", - повідомила вона.

"Президент Зеленський, його лідерство, його хоробрість і стійкість українського народу є джерелом натхнення для всіх нас", - зазначила фон дер Ляєн.

Вас також можуть зацікавити новини: