Соловйов постійно говорить про військову міць РФ / Скріншот

Володимир Путін нагородив телеведучого і свого тезку Володимира Соловйова орденом за заслуги перед вітчизною з формулюванням "за формування позитивного образу Росії".

Ось тільки який такий позитивний образ, неясно. Роками Соловйова за манеру його роботи висміювали навіть колеги по цеху, йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

"Скромно відгукується про себе в інтерв'ю, але при цьому поводиться в ефірі як примхливий царьок, порушуючи мораль, етику і журналістські стандарти", — зазначають журналісти.

Соловйов настільки скандальна персона, що Путін і його зграя навіть придумали легенду про замах на його життя.  Але його дружба з президентом РФ почалася не одразу, на старті своєї кар'єри Соловйов активно висловлювався проти Путіна і влади й навіть вважався чесним журналістом. У це важко повірити, але колись Соловйов був проти війни з Україною і проти анексії Криму. 

Але гроші, як то кажуть, не пахнуть, і запропоновані владою космічні гонорари зробили свою справу. Журналісти-розслідувачі з'ясували, що година ефіру Соловйова коштує 400 тисяч рублів, і в рік його гонорар становить близько мільярда рублів.

Зараз зі своїм найкращим другом Путіним Соловйов виспівує про військову міць Росії та про те, що санкції тут не відчуваються.

Раніше з рук Путіна він отримував "Орден Дружби", "Подяку президента Російської Федерації", "Орден Пошани", "Медаль Миколи Озерова", а також - "Орден Олександра Невського", за "Високий професіоналізм і об'єктивність" у виправдуванні анексії українського Криму. 

Російський пропагандист, ведучий шоу "Соловйов Live" ("Повний контакт") і "Вечір з Володимиром Соловйовим", числиться в санкційних списках ЄС, Великобританії, Канади, Австралії, внесений до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України. Його канал "Соловйов Live" на YouTube закритий через порушення умов використання платформи.

Вас також можуть зацікавити новини: