Шоту відпустили з РВВС / скриншот з Facebook

У Білорусі силовики відпустили затриманого раніше в неділю, 30 травня, головного редактора місцевого видання Hrodna.Life Олексія Шоту.

Про це повідомляється на сторінці видання в Facebook.

Читайте такожУ Білорусі затримано головного редактора Hrodna.life Олексія Шота

Відео дня

"Його відпустили з Ленінського РВВС. До нього ставилися "добре, з повагою". Проте, півгодини до дачі пояснень він провів у камері з людиною без певного місця проживання. Під час огляду будинку забрали один ноутбук, один телефон, три старих жорстких диска, червоно-білу парасольку", - йдеться в повідомленні.

Йому призначили штраф за статтею 19.11 кримінально-адміністративного кодексу Республіки.

Скриншот з Facebook

Через півгодини після звільнення Шоти силовики прийшли у квартиру журналістки видання Ірини Новик.

"Ірина також проходить у справі про "екстремістські матеріали". Ймовірно, вдома у неї пройде обшук", - повідомляє Hrodna.Life.

Затримання Шоти

30 травня 2021 року в Білорусі був затриманий главред Hrodna.life Олексій Шота. Шоту затримали оскільки "виявили факт розміщення сайтом Hrodna.life інформаційної продукції, визнаної в установленому порядку екстремістською", пояснили переслідування журналіста в силових структурах Білорусі.

Затримання екс-головреда Nexta Романа Протасевича в Мінську

  • Романа Протасевича затримали разом з дівчиною під час екстреної посадки літака Ryanair в аеропорту "Мінськ". Вже незабаром КДБ Злив у Мережу ролик з допитом журналіста з дивними плямами на обличчі.
  • Хлопець раніше був головним редактором найбільшого Опозиційного Telegram-каналу Nexta, що висвітлює політичні події в Білорусі, а за фахом – журналіст.
  • У листопаді 2020 року Протасевича разом з іншим засновником Nexta Степаном Путило оголосили в розшук, перед цим проти них в Білорусі порушили справу про організацію масових заворушень.