Путін постійно переймається, як би не захворіти. Саме тому його персонал регулярно на ізоляції / фото REUTERS

Мало не кожен місяць журналісти знаходять чергову елітну нерухомість Володимира Путіна - його яхти або ж офшори. Але це - не найбільші статті витрат російського президента. Серед таких - аналізи і "карантин" його персоналу.

Як зазначає журналіст "Проекту" Михайло Рубін, якщо вірити телевізійній картинці, Путін дуже здорова людина для своїх років. Він займається багатьма видами спорту, але найдивовижніше: він, здається, ніколи не хворів.

Ось тільки дані розвідки, численні розслідування і навіть відео із заходів з Путіним свідчать про зворотне: він серйозно хворий. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

То він шкутильгає, то приховує тремор, чіпляючись за стіл, то кудись пропадає на кілька тижнів. Кажуть, у нього рак. 

"Але якщо ви думаєте, що Путін зникає, щоб підлікуватися в якійсь російській лікарні, то ні. У нього є особиста лікарня, пересувна. А точніше, цілий набір найкращих лікарів, які за бюджетні гроші цілодобово супроводжують Путіна", - зазначають журналісти.

До складу особистих лікарів входять: два отоларингологи, інфекціоніст, кардіолог, невролог, хірург-онколог, два терапевти, старша медсестра, фельдшер відділення швидкої допомоги. 

Журналісти дізналися, що в особливих умовах перебувають не тільки медики, а й кухарі Путіна, прибиральниці, пілоти, а також всі ті, хто особисто хочуть з ним зустрітися.

"Вже майже два роки Путін сидить у бункері, майже всі зустрічі з підлеглими він проводить по відеозв'язку. Тих, з ким він бачиться наживо, садять на двотижневий карантин, а потім, для більшої впевненості, ще й змушують здавати аналіз калу", - стверджують журналісти "Проекту".

Як йдеться в сюжеті, персонал президента РФ повинен сидіти місяцями в ізоляції, через що у людей руйнуються сім'ї і психічне здоров'я. В цілому карантин обслуги Путіна з часів пандемії вже обійшовся бюджету РФ в 1,2 млрд рублів, а сума всіх контрактів наближається до 2 млрд. 

Журналісти повідомляють, що ветеранам Другої світової війни довелося сидіти 14 днів в обсервації і здавати купу аналізів, щоб потиснути руку Путіну під час параду 9 травня 2022 року. Тільки карантинні заходи перед парадом обійшлися російському народу в 24 млн рублів.

Раніше повідомлялося, що президент РФ так переймається за своє здоров'я, що зробив його частиною держтаємниці. Його супроводжують близько десятка лікарів, які маскуються під звичайних охоронців.  Але, як дізналися журналісти, є серед них один особливий агент, у якого вкрай важлива місія: прибирати екскременти Путіна. 

Вас також можуть зацікавити новини: