Лукашенко зустрівся з Путіним у Сочі / REUTERS

Білоруси відчувають, що їхню незалежність намагаються продати.

Таку думку висловив білоруський політолог Віталій Римашевський в ефірі телеканалу «Україна 24», коментуючи зустріч Олександра Лукашенка із Володимиром Путіним у Сочі 14 вересня.

«Результати цієї зустрічі прогнозовані. Ми очікували кредитів. Ми відчуваємо, що нашу незалежність намагаються продати. Звичайно, те, що залишилося за кадром, за закритими дверима між Путіним і Лукашенком, про що вони говорили - залишається тільки здогадуватися, але ми всі знаємо про те, що на порядку денному ще рік тому було підписання дорожньої карти, яка передбачала створення наднаціональних державних органів, введення єдиної валюти», - заявив політолог.

Відео дня

За його словами, для білорусів на порядку денному стоїть не тільки питання захисту демократії, а й захисту незалежності.

«У найближчий рік закінчується термін оренди двох російських військових об'єктів в Білорусі. І, можливо, мова йшла про підписання наступної угоди про продовження оренди цих об'єктів. З іншого боку, ми ставимося до цього спокійно, вже очевидно, що у білоруського народу буде два завдання на порядку денному: не тільки захист демократії в нашій країні, але і захист незалежності. 1,5 млрд (доларів - ред.) Лукашенка ніяк не врятують, вони тільки дозволять якийсь час платити тим, хто б'є мирних демонстрантів», - зазначив Римашевський.

Зустріч Лукашенка із Путіним у Сочі на тлі протестів

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів