Джон Керби / AP Images

Ці дії неприйнятні і суперечать Мінським домовленостям, наголосив новий речник Державного департаменту США Джон Кербі, повідомляє Радіо Свобода.

Він звернув увагу, що будь-які спроби захопити нові українські території призведуть до «зростання ціни» таких дій для Росії, тобто до посилення санкцій.

Читайте такожРосійський віце-прем'єр назвав "маргінальним" ефект санкцій на економіку РФ Останнім часом напруженість на лінії фронту на сході України зростає. Підтримувані Росією сепаратисти постійно обстрілюють позиції українських військ і населені пункти, зокрема, з метою спровокувати українську сторону на обстріли у відповідь. Деякі аналітики говорять, що сили сепаратистів і російських військ на сході України можуть готуватися до нового наступу, щоб спробувати розширити окуповані території Донбасу.

Відео дня

Читайте такожСанкції проти Росії не вплинули на політичний курс Путіна - Білий дімЯк повідомляв УНІАН раніше, постійні представники країн-членів ЄС домовилися продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня наступного року. Також було домовлено, що ще на один рік будуть продовжені санкції на інвестиції для Криму.