REUTERS

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

"За інформацією наших джерел, президент РФ особисто пообіцяв Ангелі Меркель повернути Надію на Батьківщину (найімовірніше, шляхом помилування і наступного обміну на спецназівців). А перенесення терміну винесення вироку полонянці був реакцією кремлівського господаря на жорсткі акції протесту біля російських диппредставництв в Україні", – повідомив автор.

За даними видання, можливе звільнення Савченко Путін розглядав як публічну демонстрацію готовності Кремля до компромісів, здатну стимулювати зговірливість Банкової.

Відео дня

Читайте такожПАРЄ готує окрему резолюцію щодо Савченко - депутат

"Путін переслідує й іншу мету: він, схоже, схильний вважати, що в російській в'язниці вона є проблемою для нього, а на волі в Україні здатна перетворитися в проблему для Порошенка", - наголошується в статті.

Довідка УНІАН. Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили до Росії. Савченко незаконно утримується в РФ з середини літа 2014 року.

Читайте такожАдвокат Савченко Фейгін обіцяє подати в суд на російських пранкерів Лексуса та Вована

В середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня.

Російський суд вирішив оголосити вирок Савченко 21-22 березня.

Прокуратура вимагає засудити Савченко до 23 років позбавлення волі.

Савченко почала суху голодовку з 4 березня на знак протесту проти того, що російський суд відмовив їй в останньому слові і відклав засідання до 9 березня.

Українські консули 7 і 8 березня відвідували Савченко в СІЗО. За їх словами, стан здоров'я льотчиці погіршився.

Читайте такожАдвокат Полозов: В історії з "листом Порошенка" ФСБ застосувала весь арсенал оперативної розробки

10 березня один із його адвокатів Марк Фейгін заявив, що льотчиця припинила сухе голодування, розпочату 4 березня, однак стан її критичний.

Українські медики з початку тижня знаходяться в Ростові-на-Дону і очікують надання дозволу відвідати льотчицю.