Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, суд почав суддя Олександр Олійник.

На початку засідання Кицюк заявив, що наполягає, щоб його інтереси представляли і захищали двоє його заявлених адвокатів.

Водночас він повідомив, що один із адвокатів зараз бере участь у засіданні у справі Оксани Царевич. Тому вважає, що його інтереси будуть представлені не повною мірою.

Відео дня

Читайте такожСуддя Царевич заявила про відвід другого судді та вимагає визначення підсудності Вищим спецсудом

Після чого суддя Олійник оголосив перерву до звільнення другого адвоката Кицюка, щоб він зміг прийняти участь у засіданні із захисту свого підзахисного.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада України дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Царевич та Кицюка підозрюють у тому, що вони винесли свідомо неправосудні постанови у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів Автомайдану та в інших справах. Таким чином, за даними прокуратури, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декілька осіб у січні минулого року.

Прийняте рішення, що клопотання слідчих столичної прокуратури про обрання запобіжного заходу Царевич і Кицюку розгляне Вінницький міський суд.

Прокурор Києва Сергій Юлдашев пояснив причину обрання запобіжного заходу для двох одіозних суддів за межами Києва суддівської «корпоративною етикою» у районних судах столиці. Він також зазначив, що генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо для цього є підстави.