REUTERS

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

Зазначається, що біля Маріуполя проросійські незаконні збройні формування ховають від представників ОБСЄ заборонене озброєння.

Читайте також"Самопоміч" вимагає від Порошенка та Генштабу реакції на "повзучу" окупацію Комінтернового

Відео дня

За оперативною інформацію штабу АТО, бойовики російсько-терористичних бандформувань, які днями у так званій «сірій зоні» самовільно зайняли н.п. Комінтернове, намагаються в екстреному порядку вивести із захопленого селища важке озброєння, яке згідно з Мінськими домовленостями не повинно знаходитись поблизу лінії розмежування. Рух техніки здійснюється в напрямку населених пунктів Заїченко та Таврія.

Таким чином, як зазначають у штабі, загарбники, яких курує влада Російської Федерації, вводять в оману представників СММ ОБСЄ, які намагаються зафіксувати порушення з боку бойовиків всіх угод про мирне врегулювання конфлікту. «Ймовірно, що після завершення роботи міжнародної місії у Коментерновому заборонена зброя повернеться на позиції у цьому населеному пункті і бойовики можуть вдатись до чергових збройних провокацій проти сил АТО», - вважають військові.

Читайте такожВ Комінтернове увійшов підрозділ російської армії – ІС

Випадки фальсифікації реальної ситуації на тимчасово окупованих територіях представниками НЗФ є системним явищем.

В свою чергу, керівництво АТО пильно відслідковує всі зміни в оперативній обстановці на даному напрямку, сили та засоби українських підрозділів перебувають у постійній готовності до адекватного реагування на будь-які можливі виклики та загрози з боку окупантів.

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу АТО, вранці 22 грудня бойовики проросійських незаконних збройних формувань чисельністю до однієї посиленої роти з бронетехнікою увійшли в н. п. Комінтернове, який розташований у "сірій зоні" неподалік Маріуполя. За інформацією штабу, на озброєнні бойовиків, крім стрілецької зброї і гранатометів, є бойові броньовані машини, можливо, танки та інше важке озброєння, використання якого заборонено Мінськими домовленостями.