REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на нараді з керівним складом Міноборони РФ у Національному центрі управління оборони.

«Згідно з його розпорядженням війська округу, частина сил авіації інших військових округів, повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації з 9.30 мск приводяться у бойову готовність «повна», - сказав Шойгу.

За його словами, Путін поставив завдання провести раптову перевірку Центрального військового округу.

Відео дня

Читайте такожУ РФ почалася раптова перевірка боєготовності ракетних військ стратегічного призначення

Шойгу заявив, що протягом першої доби необхідно перевірити тимчасові нормативи і здатність військ виконувати заходи встановленого ступеня бойової готовності, а в подальшому вивести загальновійськові з'єднання і військові частини на полігони і в навчальні райони, де підготувати їх до виконання завдань за начанням.

«Ми повинні оцінити можливості повітряно-десантних військ щодо перекидання їх на великі відстані та їх готовність до десантування на незнайомі полігони», - сказав Шойгу.

Він також повідомив, що Міноборони спільно з Головним управлінням спеціальних програм доручено здійснити перевірку МОЗ, Мінсільгоспу, Мінпромторгу, Федерального медико-біологічного агентства, Росрибальства і Росрезерву, а також адміністрацій Башкортостану, Новосибірської, Самарської та Челябінської областей з питань їх готовності до виконання завдань в умовах воєнного часу.

«Необхідно спільно з федеральними органами виконавчої влади відпрацювати питання міжвідомчого планування, організації взаємодії, практичного виконання мобілізаційних завдань і завдань територіальної оборони», - сказав Шойгу.

Перевірка триватиме з 7 по 12 вересня.