REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

«Росія продовжує нарощувати військові потужності на кордоні з Україною», - заявив він.

Читайте такожРосія скорочує поставки військової техніки бойовикам на сході України

Відео дня

«Станом на 11:00 сьогодні у прикордонних районах з Україною зосереджено близько 45 тисяч угрупувань військ збройних сил та внутрішніх військ РФ», - зазначив речник РНБО.

«У числі військової техніки – 160 танків, 1360 бойових броньованих машин, 390 артилерійських систем різного калібру, до 150 установок «Град», 192 бойових літаки та 137 ударних вертольотів», - додав Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, за даними РНБО, станом на 6 серпня Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тис. військових.

6 серпня НАТО повідомило про можливість введення російських військ в Україну під приводом "миротворчої та гуманітарної місії", і назвало цю ситуацію "загрозливою".

Читайте такожРосія закрила чотири пункти пропуску на українському кордоні

Про майже подвоєння кількості російських військ на східному кордоні на початку минулого тижня написала американська New York Times, а про "більшу, ніж кілька днів тому назад" загрозу російської агресії проти України заявив голова уряду Польщі Дональд Туск.