03.10.19 р. у Дніпрі, місті де навчаються студенти з різних країн світу, святкуватимуть День Єднання студентів країн Європи, Америки, Азії та Африки.

Минулого року інтернаціональний Комітет студентів Університету імені Альфреда Нобеля ініціював нове студентське свято – День Єднання.

Студентство є флагманом економічних, соціальних і політичних трансформацій. Це вони змінюють і творять країни та світ, а свят для них не так вже й багато. Саме тому молодь запропонувала міжнародній спільноті підтримати ідею  нового студентського свята. З жовтня вони будуть звертатися до ООН з пропозицією розгляду концепції свята, адже не дивлячись на національні, культурні, релігійні та економічні відмінності, студентство має спільну глобальну мету – зробити сучасний світ кращим та безпечнішим. Це є платформою єднання, а його основа - сучасна якісна вища освіта.

Свято відбудеться у декількох локаціях Університету імені Альфреда Нобеля та вийде на найдовшу в Європі Набережну Дніпра.

Цьогоріч свято отримало й власний символ - гранат, який зустрічається у різних культурах та етносах і символізує єднання, життя та відродження.

Під час Дня Єднання студентів країн Європи, Америки, Азії та Африки відбудуться наступні події:

- звернення студентської молоді Дніпра до Організації Об’єднаних Націй з метою започаткування нового студентського свята,

- масштабний танцювальний флешмоб  “U*Step”. Молодь відтворить танцювальні рухи світових культур. Флешмоб підкреслить міжнародний склад студентства міста, адже пройде спільно зі студентами з інших країн, які навчаються у місті. Танцювальну естафету передамо студентам Жешувського університету (Республіка Польща), Бамберзького університету (Німеччина), Університету Уельсу Трініті Сент Девід (Велика Британія), а також студентам з Бразилії, Індії, Гани та Китаю. Танцюємо разом зі спортивним клубом «Штурм»!

- фінал конкурсу творчих робіт серед молоді «Ми можемо змінити світ»,

- круглий стіл центрів міжнародної освіти університетів України “Глобальна доступна освіта”,

- виставки картин Т. Дробахіної, виставка творчих робіт молоді, презентації національних общин.

Почесні гості свята представляють потужні дипломатичні, владні, ділові та культурні організації Гани, Пакистану, Єгипту, Бразилії, Німеччини, Польщі та України.

Студенти єднаються, щоб змінити світ на краще! Вони починають з себе і відкриті до дискусій і змагань в студентських аудиторіях та на спортивних майданчиках! Кожний з них впевнений, що здобуття вищої освіти сприяє порозумінню та демократизації суспільства!

Знання та освіта стають надпотужними у світі без війн, агресії та конфліктів!

Запрошуємо на студентське свято! Детальна програма за посиланням.

Месце проведення: Університет імена Альфреда Нобеля, вул. Січеславська Набережна, 18, м. Дніпро.