Пастор «Посольства благословенного царства божого для всіх народів» Сандей АДЕЛАДЖА припускає, що до Москви його не пустила Федеральна служба безпеки Росії.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві, коментуючи вчорашній інцидент в аеропорту Шереметьєво-1.

С.АДЕЛАДЖА повідомив, що був запрошений в Москву на ОРТ для участі у новому ток-шоу Андрія МАЛАХОВА “Пусть говорят». За інформацією С.АДЕЛАДЖІ, він мав бути головною дійовою особою передачі, присвяченої темі релігії, віри та впливу віри на суспільство.

Відео дня

“Я прийняв це запрошення, - розповів пастор, - але коли я прибув на російський кордон, мене не пустили в Росію. Вони нічого не пояснили. Але офіцер цієї (митної – УНІАН) служби з повагою пояснив, що “високе начальство” не пускає. І що мені віддадуть мій паспорт у Києві”.

С.АДЕЛАДЖА справді отримав паспорт вже в Києві і вже українські митники витягли з нього службову записку, в якій, за словами пастора, було написано причину відмови у в’їзді.

“Написано, що причина поїздки не відповідає дійсності. Тобто вони заявляють, що я сказав, що їду з одної причини, а на справді їду туди робити щось інше. Вони вияснили, хто такий АДЕЛАДЖА, вони зрозуміли, що я проповідник, а віза в мене службова. Але я не збрехав, бо я їхав не проповідувати, а на ділову зустріч, взяти участь у телевізійній передачі”, - зазначив С.АДЕЛАДЖА.

Він також повідомив, що як йому стало відомо вже в Києві, тиждень тому в Росії вийшов фільм про церкву “Посольства Божого” в Україні.

“І суть цього фільму полягає в тому, що Сандей і церква “Посольства Божого” загіпнотизували українців і завдяки цьому й відбулася помаранчева революція в Україні. І що помаранчева революція – це велика загроза для всіх країн колишнього Союзу, особливо для Росії. Що ця революція – це не народний вибір, а вплив сектантів”, - сказав С.АДЕЛАДЖА, пояснивши, що саме для того, щоб дати пояснення другої сторони А.МАЛАХОВ і запросив як виявилось його на ток-шоу.

На уточнююче запитання журналістів, хто, на його думку, був зацікавлений, щоб він не потрапив до Росії С.АДЕЛАДЖА відповів: “Я думаю, що це ФСБ. Я не знаю, я не переконаний, але я так думаю, тому що ФСБ має великий вплив в Росії до цього часу.”

С.АДЕЛАДЖА також повідомив, що йому після інциденту передзвонили з ОРТ і сказали, що все-одно зроблять все, щоб він приїхав в Росію на їхню передачу.

“В Росії є люди, які хочуть свободи слова, а є інша сторона, яка каже, що треба говорити лише, те, що каже керівництво, і давати лише офіційну позицію. Я так розумію, що А.МАЛАХОВ і його команда – вони зі сторони тих, хто хоче свободи слова, щоб була висловлена інша сторона”, - висловив переконання пастор.

Він також заявив, що вважає те, що зробила вчора російська влада - що не пустила проповідника – є для нього визнанням того, що “слово сильніше за зброю”. “Замість того, щоб інтелектуально, грамотно обмінятися думками, то це демонструє слабку ідеологічну позицію в Росії”, - сказав він.

Нагадаємо, що 31 травня, вихідця з Нігерії, лідера релігійної організації "Посольство Боже" С.АДЕЛАДЖУ зупинили в аеропорту Шереметьєво-1.

Як повідомила "Газета.ру", С.АДЕЛАДЖА приїхав до Москви, щоб взяти участь в ток-шоу. Сам проповідник заявив, що його не пустили до Росії через боязнь "експорту помаранчевої революції".