Показ відео-арту 'Українка 1.5.0'

Середа, 6 жовтня, відбудеться прес конференція та показ відео-арту "Українка 1.5.0" – сучасний документально-художній твір у відео-форматі, який популяризує національне оперно-симфонічне мистецтво, нову школу українського балету, а також висвітлює творчий шлях видатної мисткині – Лесі Українки.

Що ви почуєте?

У відеоформаті буде вперше презентована вокально-симфонічна поема "7 струн" композитора Влада Солодовникова.

Відео дня

Для виконання масштабного задуму та умовам звучання було обрано пам’ятку архітектури, зал з унікальною акустикою та "живим" духовим органом –Будинок органної та камерної музики у м. Біла Церква.

Титр-саудтрек до проєкту на поезію Українки "Хвиля йде" написав відомий український жіночий театрально-музичний гурт Dakh Daughters.

Що ви побачите?

У проєкті велику увагу приділено візуальній частині. В першу чергу, це фільмування семи хореографічних есе, що знімалися у різних куточках України. Протягом 15 знімальних змін, професійний балет на чолі з відомою хореографинею Владою Андрієнко, створив сучасне театралізоване дійство. До зйомок цієї частини проєкту залучений великий каст гримерів, костюмерів, світловиків та бекстейдж команди.

Значущим пластом відео контенту є зйомки діджитал-екскурсії "Місцями натхнення…" що проходили у Києві, Новоград-Волинському, Полтаві, Гадячі, Карпатах. Важливим цікавим візуальним доповненням до зйомок концерту став 3D mapping 

Хто це створив?

Композитор Влад Солодовников – член художньої ради Eclectic Sound Orchestra, голова правління ГО "Національна асамблея композиторів, аранжувальників та звукорежисерів України", засновник та режисер-постановник театру-студії Bach Alive.

Продюсер, диригент та художній керівник проекту "Українка 1.5.0" – Сергій Лихоманенко. Головний диригент та художній керівник оркестру Eclectic Sound Orchestra та диригент Державного молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Режисер знімальної частини – Сергій Гладкий. У 2017-2020 роках брав активну режиссерско- постановчю та консультаційну участь у зйомках концертів та шоу-360 Eclectic Sound Orchestra та постановок кліпів сучасного українського балету Влади Андрієнко.

Постановниця хореографічних есе – Влада Андрієнко. Працює у жанрах: класичного балету, сучасний танець, еклектичні поєднання фольклорних танцювальних напрямів різних народів світу, стреччінг, легка атлетика, художня та спортивна хореографія на стропах.

Таймінг заходу:

16:00 - 17:00: показ відео-арту та балетного ессе;

17:00 - 18:00: Прес-тайм та спілкування з творцями проєкту;

Адреса: ДК "ArtArea", вул. Софіївська 11-15 (вхід с двору, великі ворота)

Акредитація обов`язкова за посиланням: http://surl.li/aijoe

E-mail: diomidovichvlad@gmail.com

тел: 380987653962 (Влад Солодовников)

Більше інформації: ukrainka150.in.ua