Мер столиці Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ просить киян із розумінням поставитись до того, що не всі прибудинкові території вчасно будуть розчищені від снігу.

Про це йдеться у зверненні Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО до киян, переданому УНІАН прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За його словами, “цього року зима приготувала для нас тяжкі випробування, адже близько 40 років в Україні не було таких складних погодних умов. Київська влада, зі свого боку кинула усі сили на боротьбу з негодою. Наразі ситуація в столиці визнана надзвичайною, але для подолання наслідків негоди не вистачає ані людського, ані технічного ресурсу. Тож до прибирання снігу залучені не тільки комунальні, а й всі інші підприємства Києва”.

Відео дня

“Я особисто прошу кожного з вас поставитись з розумінням до того, що не всі прибудинкові території будуть розчищені вчасно, адже усі ресурси, у першу чергу будуть кинуті на прибирання основних транспортних магістралей для забезпечення безперебійної роботи громадського транспорту, проїзду спецавтомобілей: карет медичної допомоги, пожежників, правоохоронців”, - зазначив мер Києва.

Він нагадав, що за прогнозами метеорологів, ще три дні в столиці буде залишатися несприятлива погода, і закликав всіх киян, особливо людей старшого віку по можливості, залишатись на цей час у своїх домівках.

Також Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ закликав автовласників у ці дні утриматись від поїздок містом, а батьків – на час негоди залишати дітей вдома.

Мер столиці нагадав, що наразі склалась надзвичайно складна ситуація в усіх регіонах України. 234 населених пункти залишились без електрики через аварії ліній електропередач, ускладнений проїзд багатьма дорогами Запорізької, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Рівненської областей.

Через великі снігопади паралізоване життя і в інших столицях світу. Так, у Вашингтоні вже третій день не працюють державні установи, паралізовано інфраструктуру міста, заблоковано аеропорти, припинився рух наземного транспорту, а тисячі домівок залишились без електрики. Великі снігопади йдуть і у Європі, де спостерігається подібна ситуація: зокрема в Німеччині паралізований рух основними транспортними магістралями; в Польщі через снігопади 80 тисяч людей залишилось без електрики, в багатьох областях зупинений рух поїздів; в столиці Білорусі через снігопади оголошено надзвичайну ситуацію.