Міністерство інфраструктури України готує закон розвиток туризму в Криму, аналогічний турецькому, за допомогою якого розвинулася Анталія, заявив віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис КОЛЕСНІКОВ в інтерв`ю газеті «Сегодня».

«Ми зараз готуємо закон про туризм, аналогічний турецькому закону про туризм 1982 року, який розвинув Анталію. Йдеться про західне і східне узбережжя Криму. Я не вдаватимуся в подробиці, але йдеться про землі Міноборони, які, на щастя, розікрасти нікому не вдасться», - сказав він.

За словами міністра, в комплексі цієї ідеї на 2011 рік закладено проектування нового пасажирського терміналу в Бельбеку площею 8-10 тисяч кв. м. «Тобто Севастополь одержить повноцінний аеропорт, а не хатинку на курячих ніжках», - сказав він.

Відео дня

За інформацією КОЛЕСНІКОВА, проектуватиметься також траса по західному узбережжю, вивчатиметься технологія опріснення води для технічних цілей, яка використовується на заводах в ОАЕ. «Створивши умови, ми продамо ділянки від 3 до 10 га на першій лінії, які будуть продані зі світових аукціонів для готельного будівництва. Із зобов`язанням, яке дається при купівлі, - побудувати саме готель», - заявив віце-прем`єр.

Також міністерство займатиметься проблемою, як зробити сезон у Криму довше, як залучити туристів у період з листопада по травень. «Треба вивчити світовий попит і використовувати його. На всесвітній турвиставці в Японії я з`ясував: перше, що цікавить японських туристів - це Крим, причому тільки у зв`язку з Ялтинською конференцією 1945 року, де - це знає кожен японець - вирішувалася доля світу на наступні 50 років. Ось готовий турмаршрут, причому цілорічний! Але для цього нам треба збудувати новий термінал і нову злітно-посадочну смугу в Сімферополі,швидкісний поїзд круговим маршрутом Сімферополь - Алушта - Ялта - Севастополь», - сказав КОЛЕСНІКОВ.

За словами міністра, Мінінфраструктури зробить усе, щоб українські туристичні компанії були гідно представлені на міжнародному ринку. Крім того, в 2011-му в Москві буде відкритий офіс, в якому будуть консолідовані зусилля всіх українських туркомпаній з розвитку туризму усередині України. «Звичайно, ми зараз розробляємо питання найпівденнішого берега Криму. Земля там, по суті, розкрадена, і такий хаос в усьому, що ми просто не бачимо можливості залучити світовий турбізнес», - зазначив він.