В Единбурзі стартував найбільший у світі фестиваль мистецтв

В Единбурзі сьогодні офіційно стартував найбільший у світі фестиваль мистецтв "Фріндж". У ньому візьмуть участь понад 24 тисяч виконавців з усіх кінців планети. Огляд в Шотландії триватиме понад три тижні і об'єднає тисячі заходів на сотнях майданчиків, повідомляє ІТАР-ТАРС.

За сталою традицією, десятки тисяч творчих діячів - від знаменитих до зовсім мало відомих - приїжджають на "Фріндж" кожен серпень і виходять на численні сцени з дійствами на будь-який смак. Програма охоплює широкий спектр театральних постановок і мюзиклів, виступів танцювальних колективів, виконань опер, виставок та інших подій.

Відео дня

На тему: В Единбурзі презентували п'єсу «Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?»

За даними організаторів, цього року під егідою фестивалю на 273 майданчиках 24,1 тисяч артистів продемонструють майже 2900 шоу. При цьому число театральних постановок у цьому році збільшилося до 824 порівняно з 751 роком раніше. Комедійних творів покажуть, навпаки, менше.

У минулому сезоні на цей фестиваль було продано майже 1,9 млн квитків.

"Фріндж" веде свою історію з 1947 року, коли вісім театральних труп без запрошення прибутку виступати на Единбурзький міжнародний фестиваль, започаткований з метою збагачення культурного життя Європи після Другої світової війни. "Непрохані" колективи, не ввійшли в офіційну програму, але все одно вирішили давати вистави.

З року в рік їх приклад стали наслідувати все більше і більше труп. Таким чином, "Фріндж" став свого роду альтернативним доповненням Единбурзького міжнародного фестивалю. Одним з його головних правил стало те, що ніякого відбору учасників ніхто не веде.