Поліція впіймала злочинця, що намагався втекти з тюрми, замаскувавшись під жінку / скрін відео

Бразильський злочинець Клаувіно да Сільва прикинувся власною 19-річною дочкою і спробував вийти за межі в'язниці у Ріо-де-Жанейро.

Як повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian, да Сільва надів силіконову маску, перуку і речі своєї дочки — рожеву футболку з пончиками і джинси. Імовірно, що він планував залишити дівчину в камері замість себе, коли вона прийшла його провідати. Співробітники в'язниці сказали, що злочинця видала його нервозність.

Читайте також"Був трохи геєм": 74-річний президент Філіппін розповів, як "став чоловіком"

Да Сільву відправили до в'язниці суворого режиму, де його чекають дисциплінарні покарання. Зараз правоохоронці розслідують причетність дочки злочинця до його втечі.

Клаувіно да Сільва керував одним із найбільших злочинних угруповань, яке контролювало незаконний обіг наркотиків у Ріо-де-Жанейро. У 2005 році під владою банди «Червона команда» знаходилося більше половини найнебезпечніших районів міста.

Раніше суд у США засудив до довічного ув’язнення одного з найвідоміших наркобаронів світу, мексиканця Хоакіна Гузмана Лоера, відомого як «Ель-Чапо» (коротун).

У лютому федеральний суд Нью-Йорка визнав «Ель-Чапо» виннимза 10 пунктами звинувачення, серед них — участь у злочинній групі, змова з метою відмивання отриманих від продажу наркотиків доходів, контрабанда кокаїну, героїну, марихуани та інших наркотиків.

Гузман був ватажком наркокартелю «Сіналоа», який, за даними американських чиновників, був найбільшим постачальником наркотиків у США.

У 2016 році «Ель-Чапо» втік з мексиканської в’язниці через тунель, але пізніше його затримали. У січні 2017 року мексиканьска влада передала «Ель Чапо» до США, де він розшукувався за контрабанду наркотиків у особливо великих об’ємах.