Підстругачки встигли заіржавіти / Фото: twitter.com/kvisleis

На пляжі Портобелло в східному передмісті Единбурга соціолінгвіст та етнограф Джеймс Пуховскі знайшов заржавілу пістругачку для олівців. Вона була прикріплена до одного з бетонних загороджень.

Це викликало так багато питань, що Пуховскі виклав фотографію загадкової гострилки у Twitter. Пост швидко розійшовся соцмережею.

Біля неї чоловік помітив табличку з написом «Надано для вашої зручності Публічним проектом із заточування олівців у Портобелло».

У коментарях користувачі надіслали йому фотографії інших підстругачок в найрізноманітніших місцях, які можна побачити в околицях Портобелло.

Читайте такожУ Дрездені на площу винесли порожні стільці, щоб привернути увагу до проблем рестораторів та готельєрів через коронавірус (фоторепортаж)

До розслідування підключилася журналістка місцевої газети. Вона припустила, що Публічний проект із заточування олівців у Портобелло — це якась арт-інсталяція, автор якої невідомий.

Журналістка зазначила, що, судячи з усього, вони з'явилися в Портобелло близько двох-трьох років тому.

В теорії, підстругачки можуть стати в нагоді художникам, які приходять на пляж помалювати. Але це не точно, враховуючи, що вони давно проіржавіли.

Як повідомляв раніше УНІАН, Нью-йоркський художник Девід Датуна знищив інсталяцію італійського художника Мауріціо Кателана під назвою «Комедіант», яка виставлялася в музеї Art Basel в Майямі. Датуна з'їв приклеєний скотчем до стіни банан — це і була робота Кателана.