Принц Джордж порушує одне з 9 правил - вітає іноземного лідера Барака Обаму / фото wikipedia.org

Як відомо для офіційних осіб завжди існує певний етикет, якого вони мають дотримуватися на публіці та під час офіційних зустрічей. Але у випадку з британською королівською родиною жорсткий етикет розповсюджується навіть на маленьких дітей. І навіть тоді, коли на них не спрямовані об’єктиви фото і відеокамер.

Видання Independent нарахувало щонайменше 9 обов’язкових правил, яких зобов’язані дотримуватися навіть зовсім малі діти з цього клану. 

Хлопчики повинні носити шорти, а не штани, до певного віку

Ви певно бачили фото старшого сина герцога і герцогині Кембриджських принца Джорджа у шортах. Насправді це не його особистий вибір і навіть не бажання батьків. Королівський етикет диктує, що штани, як правило, призначені для старших хлопчиків і дорослих чоловіків.

Відео дня

У той час як молодшому брату принца Джорджа, принцу Луї, ще потрібно багато років ходити в шортах, семирічний принц Джордж, ймовірно, почне носити довгі штани, коли йому виповниться вісім.

Більшість подарунків не можна зберігати

Діти королівської родини частіше за інших отримують подарунки, але це не приносить їм великої радості. Як і іншим королівським особам, королівським дітям не дозволяється зберігати більшість подарунків, оскільки всі подарунки отримуються "від імені" королеви.

Це означає, що принцу Джорджу навряд чи дозволили зберегти більшість із 774 подарунків, які він отримав за один лише 2014 рік – на першу річницю свого народження.

Однак, якщо подарунок невеликий, наприклад, букет квітів, більш імовірно, що королівському одержувачу дозволять його залишити.

Зустрічі з іноземними лідерами зазвичай заборонені

Принц Джордж не дозволив протоколу завадити йому зустрітися з колишнім президентом США Бараком Обамою та колишньою першою леді Мішель Обамою в 2016 році. Однак тоді йому у цьому посприяли батьки. Але вітати світових лідерів та іноземних високопоставлених гостей — це зазвичай заборонено для королівських дітей.

Передбачається вивчення другої мови

Хоча немає офіційного правила, яке б вимагало від королівських дітей вивчати другу мову, більшість це робить, і принцеса Шарлотта здатна говорити англійською та іспанською до двох років завдяки своїй няні Марії Турріон Боррало, яка родом з Іспанії. 

Принц Джордж також розмовляє цією мовою, а герцогиня Кембриджська раніше розповідала, що її старший син міг рахувати до 10 іспанською у віці чотирьох років.

Діти повинні пройти навчання етикету

Королівські діти вирізняються доволі стриманою поведінкою на публіці і це, звичайно ж, не через вроджену порядність. Просто всі вони зобов’язані пройти навчання етикету в ранньому віці. За словами обізнаних людей, навчання починається, "щойно вони стають достатньо дорослими, щоб сісти за стіл".

Діти повинні вклонитися і зробити реверанс королеві

Як і будь-який інший член королівської родини, королівські діти дотримуються протоколу, вітаючи монарха.

Хоча етикет не такий суворий, коли вони молодші, королівський експерт Марлен Кеніг розповідав, що королівські діти повинні вклонитися чи зробити легкий кніксен, якщо їм вже є хоча б 5 років.

Ігри на вулиці за будь-якої погоди

За словами експертів, окрім вивчення іноземної мови, діти Кембриджа також повинні дотримуватися суворого розкладу, який включає щоденні ігри на вулиці.

Причому незалежно від погоди – хоч в ясний сонячний день, хоч під дощем.

Не можна подорожувати разом з іншими спадкоємцями трону

Одне з правил, яке принц Джордж, принцеса Шарлотта і принц Луї та їхні батьки насправді досить часто порушують, — це протокол, згідно з яким спадкоємцям престолу забороняється подорожувати разом.

Однак що разу на такий відхід від правил сім’я принца має отримувати прямий дозвіл від монарха. За словами речника королівської прес-служби, можливість подорожувати разом – це "те, про що королева має останнє слово".

Жодних консервантів та запакованої їжі в меню

Не зовсім зрозуміло, наскільки це є саме "правилом", а не наслідком того, що королівська сім’я просто має змогу постійно харчуватися максимально натуральними смачними стравами, які їм готують професійні кухарі. 

"Я точно ніколи не бачив упаковану їжу поряд з королівськими дітлахами. Навіщо їм купувати упаковану їжу, коли королева має 20 персональних кухарів?" – зізнався колись Даррен Макгреді, колишній шеф-кухар королеви Єлизавети, принцеси Діани та принців Вільяма та Гаррі.

Інші матеріали про королівську родину Британії

Як писав УНІАН, чинний спадкоємець престолу принц Вільям та його дружина Кейт досі палко закохані одне в одного. І як у більшості пар, вони мають одне для одного милі прізвиська. Інсайдери кажуть, що Вільям поза публікою дуже мило звертається до своєї дружини.

Також ми розповідали, що з принцом Вільямом нещодавно стався курйозний випадок, коли він відвідував Сінгапур. Під час спілкування з пересічними людьми у торговельно-розважальному комплексі принц Уельський зачарувався маленькою дівчинкою Альбані Коста, яку тримала мама на руках. Дитина у відповідь ухопилась за палець принца та навіть спробувала його вкусити.

Вас також можуть зацікавити новини: