Анчоуси і сардини мають абсолютно різні смакові характеристики / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Анчоуси та сардини - крихітні рибки, в кожному шматочку яких міститься багато смаку і багато корисних речовин. У сардинах і анчоусах є багато цікавого, і є нюанси, які роблять кожну рибу гідною того, щоб її спробувати.

Видання Real simple пише, що анчоуси і сардини мають абсолютно різні смакові характеристики

Сардини більші і, як правило, мають м'який, маслянистий смак, тоді як їх менші анчоуси, як правило, набагато солоніші і мають сильний смак "умамі", який надає пікантну нотку макаронним соусам та іншим стравам.

Відео дня

Крім того, анчоуси та сардини часто упаковуються по-різному.

У більшості випадків анчоуси і сардини консервуються або зберігаються в банках, хоча якщо ви хочете спробувати їх в свіжому вигляді, то швидше за все вам вдасться знайти свіжі сардини, але не свіжі анчоуси.

Сардини зазвичай консервують цілими в оливковій олії, з головками і шкіркою, а анчоуси зазвичай очищають від шкірки, нарізають і консервують у солі та олії. Анчоуси навіть подрібнюють у пасту.

Купуючи консервовані сардини та анчоуси, переконайтеся, що вони знаходяться в оливковій олії, і шукайте виробників, які постачають рибу з екологічно чистих джерел, щоб зменшити навантаження на екосистему океану.

Анчоуси і сардини мають схожі корисні властивості. Оскільки це жирні риби, вони містять багато однакових поживних речовин - омега-3 жирні кислоти, кальцій, залізо і, звичайно, багато білка.

І сардини, і анчоуси - відмінне доповнення до морських закусками, і анчоуси, і сардини можна подавати на тостах. Ці рибки також прекрасно підходять для салатів, сендвічів і піци.

Анчоуси, завдяки своєму сильному і солоному смаку, грають в стравах допоміжну роль, в той час як сардини, як правило, стають зіркою страви.

Раніше УНІАН писав, що експерти назвали сім найкорисніших для здоров'я риб.

Вас також можуть зацікавити новини: