Дієтологиня зазначила, що більшість вітамінів, кальцію, жиру і холестерину містяться в жовтку / фото ua.depositphotos.com

У міру розвитку наукових досліджень і зміни рекомендацій щодо харчування настав час вирішити велику суперечку про те, що краще: яєчні білки або цільні яйця. Деякі люди вважають за краще їсти тільки яєчні білки, вважаючи, що відмова від жовтка корисніша для здоров'я.

Дієтолог і сертифікований фахівець із лікування та просвіти в галузі діабету Енн Е. Редвайн розповіла для UTPhysician, що єдині люди, які отримують користь від вживання виключно яєчного білка, - це ті, кому не подобається смак яєчного жовтка.

"Немає жодних доказів, що підтверджують необхідність обмеження вживання цільних яєць. Вони є чудовим джерелом білка та поживних речовин. Вживаючи тільки яєчний білок, ми позбавляємося безлічі важливих поживних речовин", - каже Редвайн.

Відео дня

За її словами, більшість вітамінів, кальцію, жиру і холестерину містяться в жовтку. Цільне яйце містить 71 калорію і 6,3 грама білка. На відміну від цього, яєчні білки складаються здебільшого з білка і води та практично не містять жиру і холестерину. Один яєчний білок містить близько 17 калорій і 3,6 грама білка.

Для чого потрібно їсти жовток

Редвайн сказала, що жовток містить значну кількість вітамінів A, D, E, K і вітамінів групи B, а також залізо і цинк. Жовток також є основним джерелом холіну, поживної речовини, необхідної для розвитку мозку, нервової передачі та здоров'я кісток. Хоча печінка виробляє невелику кількість холіну, більша частина холіну в організмі надходить з їжі, яку ви їсте.

"Вживання двох яєць на день покриває від 10% до 30% добової потреби людини у вітамінах", - повідомила дієтологиня.

Цілі яйця також мають унікальні переваги для зору, тому що жовток - джерело лютеїну.

Чи шкідливий холестерин у яйцях

Мабуть, найстійкіший міф про яйця стосується холестерину, і багато людей досі уникають їх. В останні роки рекомендації щодо харчування стосовно споживання яєць значно змінилися. Дослідження підтвердили, що вживання яєць не підвищує рівень холестерину і ризик серцевих захворювань.

"Нам не потрібно обмежувати споживання яєць. Вони не викликають серцевих захворювань і не підвищують рівень холестерину. Лецитин, фосфоліпід, що міститься в жовтку яйця, знижує всмоктування холестерину в кишечнику", - каже Редвайн.

Раніше УНІАН писав, чи корисні варені яйця для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: