За словами фахівців, місце, де виробляється вино, має важливе значення / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дипломовані дієтологи розповіли, наскільки корисним може бути вино. Читайте далі, щоб дізнатися важливі факти про цей напій, перш ніж відкрити ще одну пляшку.

Чи корисно вино

Дослідження показують, що жодна кількість алкоголю не є повністю безпечною. Надмірне ж вживання алкоголю і зовсім може викликати або погіршити близько 200 різних видів захворювань, повідомив директор Національного інституту по зловживанню алкоголем і алкоголізму, пише usatoday.com.

Але недавнє дослідження, опубліковане у журналі BMC Medicine, показало, що вживання вина може мати як негативний, так і позитивний вплив на ризик серцево-судинних захворювань.

Відео дня

Скільки можна пити вина на день

Дієтологи рекомендують не більше двох порцій напою на день для чоловіків і не більше однієї - для жінок. Йдеться про стандартний келих вина на 5 унцій міцністю 12%.

Яке вино найкорисніше

Дієтолог Деббі Петітпейн зазначила, що найздоровішим вином є сухе біле вино або будь-яке вино, вирощене у прохолодному кліматі, оскільки в ньому менше цукру та алкоголю.

Зазначається, що місце, де виробляється вино, має важливе значення. У теплих регіонах вегетаційний період триває довше, тому виноград дозріває ще до того, як його збирають. Це призводить до того, що вина містять більше цукру та алкоголю.

"Прикладами виноробних регіонів з прохолодним кліматом є частини Північного Заходу Тихого океану, північ Франції, Нью-Йорк, Чилі, Угорщина, Нова Зеландія, північ Італії, Південна Африка, Австрія, Німеччина, а також Північна Греція і Македонія", - йдеться у публікації.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте біле вино щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: