Виноград може бути корисним для тих, хто прагне схуднути / ua.depositphotos.com

Окрім збалансованого харчування, регулярних фізичних вправ та уникнення надмірного споживання калорій, ваш вибір продуктів може сприяти або перешкоджати досягненню ваших цілей у схудненні. Наприклад, вибір смачних і поживних фруктів, таких як виноград, може допомогти вам схуднути, пише Eat This.

Дестіні Муді, спортивний дієтолог Garage Gym Reviews розповіла, як саме вживання винограду може допомогти вам схуднути.

1. Він має високий вміст води.

Муді пояснює: "Виноград на 82% складається з води, що робить його дуже ситним фруктом для перекусу. Шлунок розпізнає, який об'єм він містить, щоб визначити ситість. Тож, якщо ви намагаєтеся зменшити споживання калорій, корисно заповнити його корисними фруктами або овочами на водній основі з низьким вмістом калорій".

Відео дня

2. Він низькокалорійний.

Виноград має низьку калорійність, що робить його бездоганним доповненням до вашого меню для схуднення. Крім того, його природна солодкість втамовує пристрасть до солодкого, не впливаючи на загальне споживання калорій.

3. Це чудова заміна солодким перекусам.

Згідно з дослідженням 2022 року, фруктоза і пектин, натуральні цукри у винограді, забезпечують солодке задоволення без недоліків доданих цукрів, які містяться в багатьох закусках. Вибір винограду замість солодких ласощів - це проста заміна, яка може сприяти кращому вибору закусок і, зрештою, більш здоровому контролю ваги.

"Хоча одна чашка винограду містить близько 15 грамів цукру, це не той самий цукор, який ви знайдете в стаканчику морозива, - пояснює Муді. "Цей натуральний цукор не викликає шкідливого запалення, яке викликає рафінований цукор, а також містить вітаміни, мінерали та клітковину - і все це при тому, що він задовольняє ваше бажання їсти солодке".

4. Виноград містить антиоксиданти, які допомагають спалювати жир.

Виноград може похвалитися цілим спектром антиоксидантів, включаючи ресвератрол, який відомий своїми потенційними перевагами в спалюванні жиру.

"Крім того, ці антиоксиданти мають здатність боротися зі шкідливими вільними радикалами, які є причиною хронічних захворювань, особливо хвороб серця", - додає Муді.

Раніше дієтолог розповідала, чи може вживання йогурту допомогти вашим зусиллям щодо схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: