Чорний шоколад дуже корисний для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Шоколад - це один з улюблених смаколиків багатьох людей. Однак крім смакових переваг, він має багато корисних властивостей.

Директор Northwestern Medicine Immediate Care Сіндху Адерсон розповіла Бобу Сіротту з WGN Radio, що какао у складі темного шоколаду багате флавоноїдами (антиоксидантами), і чим вищий відсоток какао у вашому шоколаді, тим більше можливої ​​користі для здоров'я.

Згідно з новими дослідженнями, цей десерт є хорошим джерелом клітковини, заліза, магнію, фосфору та цинку. Однак він також може містити жир і цукор, а також кофеїн.

Відео дня

"Якщо ви вживаєте ці більш природні форми какао, це призведе до деякого покращення вашого здоров’я та зниження високого кров’яного тиску", – сказала експерт.

Директор програми здорового способу життя клініки Мейо Дональд Хенсруд заявив, що темний шоколад  може вважатись хорошим перекусом, оскільки відноситься до групи продуктів з високим вмістом білка та жиру, які можуть дати вам ситість.

Водночас Андерсон закликає бути уважними, адже у складі шоколаду можуть бути шкідливі жири, а цукор здатен нашкодити діабетикам. На щастя, у чорному шоколаді його менше, ніж у молочному. US Davis Health рекомендує вибирати темний шоколад із вмістом какао від 70% до 80% для "найбільшої користі для здоров’я". 

Однак експерти в галузі охорони здоров’я застерігають від вживання чорного шоколаду перед сном. Спеціаліст зі сну клініки Клівленда Мішель Дреруп розповіла, що це через вміст кофеїну. 

"Період напіврозпаду кофеїну становить приблизно п’ять-сім годин. Тож якщо вони зазвичай йдуть спати близько 10 години, ми зазвичай кажемо, що до полудня, першої години, це ідеальний час, щоб припинити його їсти", - пояснила Дреруп.

Інші новини про шоколад

Група кардіологів з лікарні Шаосіна спільно з колегами з лікарні Чжуцзі виявила зв'язок між споживанням темного шоколаду і зниженням ризику розвитку есенціальної гіпертонії.

Нещодавно дипломований дієтолог Даніель Крамбл Сміт заявив, що темний шоколад - найкорисніший вид шоколаду. 

Вас також можуть зацікавити новини: