Дівчина не помінялась місцями в літаку з дитиною / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Пасажирка літака відмовилась помінятися місцями в першому класі з 10-річним дитиною. Це спровокувало дискусію в мережі.

Про цю історію розповіла 23-річна користувачка Reddit. Інцидент стався під час подорожі до Сан-Франциско. Квиток пасажирка забронювала за рік до цього.

Приблизно за місяць до поїздки авіакомпанія зателефонувала дівчині і повідомила, що хоче запропонувати їй місце у першому класі завдяки накопиченню бонусів.

Відео дня

Пасажирка погодилась. Проте приблизно через годину під час 13-годинного польоту до неї підійшла бортпровідниця і запитала, чи готова вона "помінятися місцями з 10-річним хлопчиком, який був в економ-класу, щоб він міг сидіти зі своєю родиною".

"Мені сказали, що обидва батьки були учасниками такої ж бонусної програми та отримали квитки у перший клас, не усвідомлюючи, що їхній син не летітиме поруч. Стюардеса почала давати мені кілька варіантів, наче в мене не було іншого вибору, окрім як піти. Вона зазначила, що я отримаю ще одне безкоштовне підвищення класу в іншому рейсі або можу отримати повне відшкодування за рейс. Я запитала, чи є шанс залишитися на своєму місці, тому що мене, очевидно, виганяють. Бортпровідниця сказала, що двоє батьків і я були єдиними пасажирами підвищеного класу на рейсі, інших варіантів не було. Тому, моє місце було єдиною можливістю для хлопця посидіти зі своєю сім’єю", - розповіла дівчина.

Втім, користувачка Reddit зауважила, що такий обмін не чесний, адже вона справедливо отримала квиток у перший клас. Батьки хлопчика були у такій же ситуації, тож могли заради дитини повернутися в економ.

Пасажирка відмовилась від обміну, але літня жінка поруч присоромила її за це рішення. З батьками хлопчика вона не бачилась. 

Втім, деякі коментатори підтримали відмову дівчини. Ця ситуація викликала бурхливі обговорення.

  • "Отже, не його батьки, які погодилися на підвищення класу та кинули свою дитину в економ-класі, а випадковий незнайомець винен у тому, що змусив дитину летіти наодинці",
  • "Хтось з батьків міг би летіти в економі, щоб їх дитина могла бути з одним із інших батьків. Я радію, що стюардеса була привітною, але той факт, що вони переклали відповідальність на незнайомця дуже дивний",
  • "Ця (літня жінка, яка присоромила дівчину за відмову - УНІАН) жінка могла б запропонувати своє місце",
  • "Я впевнений, що двоє людей з економу були б раді помінятися з батьками!",

- пишуть коментатори.

Нагадаємо, що раніше стюардеса розповіла, яке місце краще забронювати, якщо ви хочете поспати в літаку. За словами бортпровідників, секрет гарного сну в літаку полягає у виборі правильного місця і правильному настрої.

Вас також можуть зацікавити новини: