На приготування омлету піде 10-15 хвилин / фото ua.depositphotos.com

Яйця є найпопулярнішим варіантом сніданку, однак смачний та ситний омлет може стати також хорошою вечерею. 

Еxpress поділився рецептом шеф-кухаря BBC Food Елліса Баррі. За його словами, це "Ідеальний омлет", який простий та легкий у приготуванні.

Для приготування треба взяти:

Відео дня
  • вершкове масло - 2 шматочки;
  • шпинат - велика жменя;
  • яйця - 2 шт.;
  • тертий чеддер - 15 г;
  • сіль та перець.

Збиваємо яйця, щоб було простіше готувати далі. У сковороді діаметром 22 см розтоплюємо половину вершкового масла на середньому вогні, додаємо шпинат і готуємо одну-дві хвилини. Приправляємо його і відкладаємо в окрему тарілку.

На сковорідці розтоплюємо масло, щоб воно покрило поверхню. Додаємо збиті яйця і рівномірно їх розподіляємо. Залишаємо на 20 секунд, поки вони не почнуть пузиритись. Далі швидко загортаємо боки омлету до центру, додаємо ще масло.

Поки яйця ще трохи рідкі, треба їх посипати сиром і шпинатом, перш ніж зняти сковороду з вогню. Останнім кроком є згортання омлету. Використовуючи лопатку, треба скласти одну третину омлету в середину, перемісити його на теплу тарілку, і скласти ще раз на себе. Для прикрашання можна використати ще трохи сиру.

Ідеї для смачного сніданку

Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився поживним рецептом пончиків з медом, джемом з чорниці та йогуртом. Вони готуються без цукру та великої кількості олії.

Раніше УНІАН розповідав, що Дженіфер Еністон їсть на сніданок. Її вівсяна каша наситить вас до обіду.

Вас також можуть зацікавити новини: