На півдні Німеччини почали відкриватися гірськолижні курорти / фото ілюстративне REUTERS

Упродовж останніх чотирьох тижнів у Німеччині стояла весняна погода, але наприкінці квітня південь країни завалило снігом. Деякі гірськолижні курорти на цьому тлі несподівано заявили про поновлення роботи. Про це повідомляє BILD.

Зазначається, що підйомники знову заробили для любителів гірських лиж та сноуборду в місті Кандель в районі Еммендінген (земля Баден-Вюртемберг).

"Якщо сніг збережеться, на що можна розраховувати, виходячи з прогнозу погоди, то підйомник працюватиме навіть у вихідні з дев'ятої ранку до п'ятої години вечора", - пише ЗМІ.

Відео дня

Також уточнюється, що на найвищій горі Німеччини – Цугшпітце – лежить сніговий покрив заввишки до трьох метрів. При цьому 16 із 20 кілометрів трас зараз відкриті для туристів, працюють усі десять підйомників. А на горі Небельхорн неподалік Оберстдорфа випало 234 сантиметри снігу, там також склалися сприятливі умови для катання.

"Цікаво буде побачити, скільки снігу випаде до неділі. Через північне розташування на неділю в Альпах може випасти від 30 до 40 см нового снігу", - каже метеоролог Карстен Брандт.

Останні новини погоди

Погода не радуватиме українців іще щонайменше кілька днів - температура йде в мінус. Так, сьогодні вночі, попереджають синоптики, на ґрунті ймовірні заморозки.

Зокрема, у західних областях стовпчики термометрів опустяться до мінус 3-х градусів. А у суботу більшість регіонів теж перебуватимуть у полоні прохолоди. Вдень - подекуди пройдуть дощі.

Вас також можуть зацікавити новини: