Названо чотири речі, які ніколи не роблять вранці успішні люди / фото ua.depositphotos.com

Ви коли-небудь замислювалися над тим, що вирізняє успішних людей з-поміж інших? Часто в них є якісь спільні риси характеру або звички. Зокрема, це стосується їхньої рутини. 

Звичайно, немає якогось єдиного "правильного" розкладу дня, який дозволив би кожному стати успішним. Проте, як пише HackSpirit, успішні люди ніколи не роблять вранці чотири речі. 

1) Вони не відкладають сигнал будильника

Відео дня

Знаєте, чого не існує в ранковій рутині успішних людей? Кнопки відкладення сигналу будильника. 

Як пояснює доцент кафедри психіатрії та поведінкових наук Азізі Сейшас, фрагментований сон порушує природний цикл сну. Це призводить до інерції сну, яка є млявим і дезорієнтованим відчуттям, яке ви можете помітити  після пробудження від глибокого сну.

Ба більше, якщо ми робимо це на постійній основі, це може призвести до втоми, зниження продуктивності та збільшення ризику виникнення проблем зі здоров'ям. По суті, натискання кнопки відкладення будильника порушує ваш сон, і ви починаєте свій день на ноті розгубленості та млявості.

2) Вони не сплять допізна

За даними The Independent, такі успішні люди, як Мішель Обама чи Тім Кук , починають свій день до 5 ранку, задовго до середнього часу пробудження в США – 7:30 ранку. І це не випадковість.

Дослідження Sleep Junkie показало, що люди, які рано прокидаються, як правило, щасливіші та успішніші у фінансовому плані. 

Йдеться не лише про те, щоб прокидатися раніше, а й про встановлення дисциплінованого графіка сну, який максимізує продуктивність і оптимізує когнітивні функції протягом дня. Раннє пробудження покращує загальну якість сну, сприяє кращій концентрації уваги і, найголовніше, дає нам більше часу на виконання справ.

3) Вони не ігнорують переваги ранкової зарядки

Ранкові тренування – це не лише спосіб підтримувати фізичну форму. Вони також допомагають нам психологічно підготуватися до нового дня. 

Дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, пов'язує регулярну фізичну активність з покращенням когнітивних функцій, таких як пам'ять, концентрація уваги та планування. Ці речі мають вирішальне значення для тих, хто прагне максимізувати свою продуктивність протягом дня.

Healthline також зазначає, що ранкова зарядка підвищує рівень енергії, збільшуючи приплив крові та кисню до всього організму. Здається, успішні люди дуже добре про це знають. Наприклад Анна Вінтур, головна редакторка всесвітньо відомого журналу Vogue, часто грає в теніс вранці.

4) Вони не дають гаджетам поглинути їх

Ви, напевно, добре знаєте, наскільки легко захопитися гаджетами вранці. Ми прокидаємося, перевіряємо кілька електронних листів, і не встигаємо озирнутися, як занурюємося в скролінг соцмереж чи роботу, навіть не встигнувши прийняти душ. 

Однак, якщо ви прагнете досягти великих цілей, дуже важливо починати свій ранок за власним розкладом, а не за розкладом вашого смартфону. 

Як зазначає психолог Джей Рай, "перевіряючи телефон одразу після пробудження, ви готуєте свій мозок до відволікання". Коли ми прокидаємося, нашому мозку потрібен певний час, щоб підготуватися до обробки інформації, а занурюючись в електронну пошту чи заголовки новин, ми змушуємо своє тіло пропустити деякі важливі етапи пробудження. 

Тому візьміть собі за правило: жодного телефону, поки не виконаєте ранкову рутину. Такий підхід не тільки не дозволить вам зануритися у цифровий вир з самого ранку, але й збереже ваші найкращі продуктивні години. Замість того, щоб бути заваленим інформацією та запитами, ви отримуєте можливість насолодитися тишею для роздумів, зайнятися фізичними вправами або спокійно спланувати свої цілі на день.

Як стати успішним: речі, від яких варто відмовитися

Успішні люди ніколи не прив'язуються до 8 речей, стверджує психолог Лахлан Браун, який провів роки, вивчаючи і практикуючи мистецтво щастя. За його словами, одна з таких речей – страх невдачі, який стає перешкодою для багатьох. 

Крім того, успішні люди не привʼязуються до минулого та матеріальних благ. Також вони відмовилися від досконалості, оскільки це міраж, що підживлюється суспільними очікуваннями, які можуть завдати шкоди благополуччю.

Вас також можуть зацікавити новини: