Печиво - це завжди чудовий варіант, коли хочеться простої випічки. Доклавши трохи зусиль можна отримати цілу тарілку порційних смаколиків та пригостити ними всю родину.
BBC GoodFood поділилось різдвяною версією мармурового печива з ароматними спеціями, які додають святкового настрою. Для їхнього приготування знадобляться:
- какао-порошок - 60 г;
- цукор - 200 г;
- олія - 60 мл;
- яйця - 2 шт.;
- борошно - 180 г;
- розпушувач - 1 ч.л.
- апельсин - 2 шт.
- спеції для імбирного печива - 2 ч.л.;
- кориця - 1 ч.л.;
- цукрова пудра - 50 г.
Змішайте какао, цукор і олію. Додайте яйця по одному, змішуючи до повного з’єднання.
Вмішайте борошно, розпушувач, апельсинову цедру, спеції, корицю та дрібку солі в окремій мисці, потім додайте до суміші какао та перемішуйте, поки не утвориться м’яке тісто. Якщо воно буде занадто м’яким, можна поставити в холодильник на 1 годину.
Духовку розігрійте до 190C/170C вентилятор/газ 5. У цей час висипте цукрову пудру в неглибоку миску. Скачайте з тіста невеликі кульки (приблизно 20 г кожна) і обваляйте в цукровій пудрі для покриття. Покладіть їх на одне велике або два середніх дека, вистелених пергаментом для випічки. Переконайтесь, що печиво рівномірно розташоване, оскільки он збільшиться у діаметрі.
Випікайте на середній решітці 10 хвилин. Залиште їх охолонути. Печиво стане твердим зверху й м'яким та ніжним в середині. Його можна зберігати до чотирьох днів у герметичному контейнері.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати кокосове печиво з шоколадом за рецептом Джеймі Олівера.