У Росії серйозно "прокололися" влада – прикрасила новину, яка стосується ветеранів, обкладинкою американської книги / ілюстративне фото flickr.com/dyor

У Російській Федерації Канівська адміністрація допустила серйозний ляп – новину про надання виплат ветеранам блокадного Ленінграда проілюстрували обкладинкою американської книги, в якій йдеться про моральні травми під час бойових дій.

Такий "прокол" був допущений на офіційній сторінці адміністрації в Instagram, повідомив Telegram-канал "Kub Mash".

За його даними, адміністрація швидко все зачистила після того, як була помічена помилка.

Відео дня

"В офіційному акаунті... вийшов пост: на тлі – солдат з США, всередині – текст про гроші для нагороджених медаллю чи знаком пенсіонерів. Картинку стягнули у "War and Moral Injury: a Reader" – книжка про психологічні проблеми війни", – наголошується на каналі.

t.me/kub_mash

Блокаду Ленінграда (нинішня назва міста – Санкт-Петербург) під час Великої Вітчизняної війни здійснювали фашистські загарбники з 8 вересня 1941 року до 27 січня 1944-го, пише "Вікіпедія". Блокадне кільце прорвали 18 січня 1943-го.

Раніше в Росії стався ще один курйозний випадок, пов'язаний з ветеранами. У Твері ветеранам до Дня Перемоги, який відзначається 9 травня, закупили подарункові лопати. Замовлення за завданням очільника міста здійснювали працівники міської Думи.