Молодий чоловік виліз на центральну фігуру композиції / скріншот

У центрі Одеси екстремал виліз на багатометровий пам'ятник і почав його чистити.

Як повідомили в мерії міста, інцидент трапився вчора пізно ввечері на площі Катерининській, де встановлено монумент Засновникам Одеси, висота якого перевищує 11 метрів.

Читайте такожДо Зеленського звернулися з вимогою заборонити чипувати українців

Зокрема, молодий чоловік виліз на центральну фігуру композиції - статую імператриці Катерини Другої. Він дістався до самого верху і почав чимось протирати голову фігури.

На місці події зібралася велика кількість людей, прибули правоохоронці. Також викликали співробітників ДСНС, які мали намір зняти порушника за допомогою спеціальної драбини.

Як наголошується, коли рятувальники приставили драбину до пам'ятника, щоб забратися і спустити на землю чоловіка, той сліз самостійно.

За словами очевидців, чоловік заявив, що просто «хотів помити» пам'ятник, оскільки він забруднений. Порушника доставили до поліції.

Як повідомляв УНІАН, в 2007 році в Одесі провели комплексну реставрацію Катерининської площі, в рамках якої встановили пам'ятник «Засновникам Одеси» - точну копію оригіналу, демонтованого більшовиками в 1925 році.

Пам'ятник є композицією, центральна фігура якої - імператриця Катерина Друга. Її оточують сателіти - Григорій Потьомкін, Платон Зубов, Йосип Дерибас і Франц Деволан.

Через цей монумент в Одесі неодноразово спалахували скандали, оскільки українські націоналісти вимагають його демонтувати.