Ці 8 ознак допоможуть зрозуміти - він "король драми", слід триматися подалі / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Іноді через неадекватну поведінку людини виникає думка: "Він справжній "король драми", який псує мені нерви". Дійсно, деякі люди вміють влаштувати цілу сцену "з нічого" і, отримавши очікувану реакцію на своє шоу, - ваші емоції, живляться ними.

Упродовж життя подібні люди трапляються майже кожному. Водночас авторитетний портал, який пише на теми психології та відносин з людьми, HackSpirit, стверджує: існує 8 показових ознак поведінки таких шкідників нервів.

Ознаки, які допоможуть виявити "короля-драми"

1. Він світиться від конфліктів. Сварки та з'ясування відносин - неприємне заняття, яке залишає за собою неприємний присмак у душі. Але "королі-драми" у цих ситуаціях виключення. Вони мають ненаситний апетит до конфліктів, підживлюються вашими емоціями, як справжні енергетичні вампіри. За словами психологів, таким чином подібні люди підвищують власну самооцінку або намагаються маніпулювати ситуацією на свою користь. Якщо твій знайомий вміє на порожньому місці зробити проблему, знай, тобі не пощастило зустріти "короля" чи "королеву" драми.

Відео дня

2. Починає "в'янути" від дефіциту уваги. Як вже згадувалося, твої негативні емоції для "короля драми" - все, тому він намагатиметься привернути твою увагу різними методами. Відчуваючи, що перестає бути центром твоєї уваги, така людина "тьмяніє" на очах, впадає в істерику. Вдається до хитрощів, щоб повернути своє становище. З психологічної точки зору це називається розладом особистості, коли люди постійно демонструють надмірну емоційність і поведінку, спрямовану на пошук уваги. Варто знати, що не всім "королям драми" це притаманно. Однак згаданий "симптом" стосується більшості з них.

3) Гіперболізація абсолютно всього. У продовження теми, як такі люди можуть вигадувати проблеми там, де їх немає, слід акцентувати, що вони ще ті любителі перебільшити майже все. Наприклад, звичайний похід по хліб до магазину у темну пору доби може перетворитися на довгу "страшну" історію про випробування та страждання, з якими довелося зіткнутися "королю драми". "Хамуватий касир", "поганий асортимент", "мало грошей", "страшно самому ввечері" - верхівка тих скарг, які можна від нього почути. 

4. Має менталітет "жертви". Це значить, що вони мають унікальний талант перетворювати себе на "страждальців" навіть в тих ситуаціях, коли це взагалі недоречно. Вони вважають себе постраждалою стороною навіть там, де, за фактом, виграли, кажуть психологи. Також вони люблять позиціонувати себе як "хороші хлопці". Цим вони часто плутають інших, адже, природньо, що симпатичним нам людям ми більш співчуваємо.

5. Це ще той маленький пліткар. Не сумнівайся, "король-драми" - надійне джерело різноманітних пліток. Він розповість "все" і про "всіх", але, товаришуючи з такою людиною, не забувай, твої секрети комусь вона теж легко розкаже. За словами психологів, подібною поведінкою "королі-драми" просто втираються у довіру, розповідаючи вам щось "унікальне". Також за рахунок пліток вони отримують додатковий важіль для контролю над іншими. 

6. Знає всіх, але не може стати другом нікому. Постійна потреба в увазі, конфліктна та провокативна поведінка, поширення пліток - так, "король драми" привертає цим увагу і може похвалитися чималою кількістю знайомих. Але скільки справжніх друзів така людина здатна мати? Рано чи пізно навіть ті, хто намагався з ними потоваришувати, роблять висновок, що краще створити дистанцію. 

7. Не життя, а суцільні "американські гірки" з емоціями. Злети й падіння в емоційній стабільності - доволі притаманна ознака "короля-драми". Психологи кажуть, не рідко, такі люди мають ту чи іншу форму біполярного розладу психіки. Іноді це зумовлене оточенням, в якому перебувала така людина у дитинстві. Якщо в ранні роки емоційні "гойдалки" були нормою у родині, то зростаючи, людина, яка з цим стикнулася, може продовжувати їх підтримувати. Таким чином вона зберігає власну "стабільність", адже звикла до цього.

8. Пасивно агресивний, але зовнішньо доброзичливий. "Королі-драми" знають, як показати вам свій негатив, не висловлюючись про це напряму. Вони покажуть своє відношення тонкою неприємною іронією, мовчазним засудженням, компліментом, який не надихне, а образить. Методи можуть бути різними, але всі вони спрямовуватимуть пасивну агресію щодо вас, заправлену "соусом" з брехливої доброзичливості.

Зазначимо, що не потрібно шукати у всіх своїх знайомих негатив та викривати "короля-драми", згадуючи якийсь один випадок між вами. Помилятися та негарно себе показати здатний кожний, однак, якщо людина є справжнім носієм усього негативу, про який згадує HackSpirit, варто замислитися на її рахунок.

Розкрий в ньому маніпулятора за певними ознаками

HackSpirit також стверджує, що можна виявити людину-маніпулятора за 10 притаманними їй фразами. Звісно, ці тонкі психологи вміють грати та емоціях, але, врешті, їх основна база хитрощів грунтується на однакових методах. Перевір, чи не чуєш таке від своїх близьких, дізнавшись ці десять маніпулятивних фраз

Вас також можуть зацікавити новини: