Марлен Флауерс у свої 67 займається бодібілдингом / колаж УНІАН, кадри з відео

Спорт – це заняття не лише для молодих, але й для тих, кому вже під 100 років. Тим паче вас не повинен лякати спортзал, якщо вам ще немає і 70-ти.

Як розповіла виданню Business Insider 67-річна культуристка Марлен Флауерс, ще десять років тому, у неї починали боліти коліна, щойно вона пройдеться пагорбами біля дому. А зараз вона може тиснути ногами понад 90 кілограмів ваги на тренажері.

Жінка зізнається, що до занять спортом у такому поважному віці її схилила не любов до спорту, а саме проблеми зі здоров’ям. У 2015 році вона перенесла операцію на товстій кишці через проблеми, спричинені розладами харчування. "Тоді я зрозуміла, що маю змінити ситуацію, бо я руйнувала своє тіло", — сказала вона.

У віці 58 років Марлен почала займатися фітнесом вдома, придбавши DVD з курсом уроків. Ставши витривалішою, вона додала в свої домашні тренування вправи з підняттям тягарів, і захопилася цим заняттям.

Курси з DVD-диску швидко стали надто легкими, коли пані Флауерс почала займатися справжнім бодібілдінгом вдома. Певний час вона боялася іти в тренажерний зал, де було більше можливостей для цих занять, боячись насміхань. Але завдяки підбадьоренню сина жінка подолала страх і вперше прийшла до тренажерного залу у віці 63 років.

Тепер, майже через чотири роки після першого кроку в тренажерному залі, вона може зробити 140 віджимань, 25 підтягувань або 100 присідань за один підхід. Щоранку, щойно прокидається, вона виконує вправи для преса, ходить у спортзал сім днів на тиждень і сидить на дієті з циклічним курсом вуглеводів.

"Я відчуваю себе набагато впевненіше і краще. Я можу дивитися в дзеркало і задоволена тим, що бачу, чого я не могла робити все своє життя", — сказала Марлен.

Жінка переконана, що кожна людина має щось робити, аби залишатися у формі. 

"Якщо ви зможете залишатися у формі, ви будете здоровішими в довгостроковій перспективі, проживете довше, і це чудово для вашого розуму", — сказала вона.

Марлен також поділилася чотирма висновками, які вона зробила, почавши заняття спортом у поважному віці:

  1. Потрібна мотивація, щоб сформувати звичку до занять спортом. Ви повинні мати бажання та драйв у своїй голові та у своєму серці. Неважливо, що ви робите або які ваші цілі, але вам потрібно почати, щоб сформувати звичку.
  2. Правильний раціон важливий для росту м’язів. Ви не зможете наростити м’язи, якщо не будете їсти те, що вам потрібно для досягнення ваших цілей, навіть якщо ви проводите "ідеальне" тренування.
  3. Прогрес відбувається повільно. Ви не повинні перестаратися, тому що ви можете нашкодити собі, і це відкине вас назад. "Мені знадобилося чимало часу, щоб досягти того місця, де я є, але з часом, наполегливістю та дисципліною ви можете досягти всього, що задумали", - каже Марлен.
  4. Спорт робить вас частиною спільноти. Важка атлетика допомогла пані Флауерс зустріти нових друзів у спортзалі. "Це друзі, яких у мене не було все життя. Мені подобається бути частиною цієї групи. Це спільнота. Це змушує мене почуватися добре, і це дає мені впевненість, щоб продовжувати, вони дуже, дуже підтримують", - розповідає жінка.

Інші цікаві матеріали про поважних спортсменів

Як писав УНІАН, 53-річна Лола Нез розповіла про 4 вправи, які змінили її життя. До 44 років вона мала проблеми зі здоров’я, і лише спорт врятував її.

Також ми розповвідали історію 65-річної Леслі Максвелл – фітнес-тренера і бодібілдера. Жінка не просто вірить, що правильні тренування можуть сповільнити старіння, але й демонструє це на власному прикладі.

Вас також можуть зацікавити новини: